Skiën in het zand

Hotels.com maakte een lijstje met woestijnlandschappen waar je kunt ontsnappen aan de winterse kou en met plezier kunt gaan sandboarden of skiën.

Namibië: actie in de oudste woestijn

Namibië biedt de ideale gelegenheid om te sandboarden of skiën. De zandheuvels van ’s werelds oudste woestijn zijn vergelijkbaar met de steile hellingen van de Alpen. Je zal in de woestijn van Namibië geen last hebben van knikkende knieën van de kou. Eenmaal aangekomen op de top van de bekende 380 meter hoge Dune 7 in de buurt van Swakopmund, kan je genieten van het adembenemende uitzicht, voordat de snelle afdaling ingezet zal worden.

Dubai lokt outdoor-fans met de Big Red

Een zonnige ski-ervaring is ook te beleven in de prachtige duinen van de ‘Big Red’, op slechts 50 kilometer van de stad Dubai. Hier kleurt zand rood door de hitte en kunnen bezoekers de 300 meter hoge duin af skiën. De ‘Big Red’ is één van de grootste en steilste duinen in het Midden-Oosten en daarmee een zeer populaire bestemming voor toeristen en sportfanaten.

Sandboarden in de duinen van Australië

Hoewel de hoge duinen in Namibië en Dubai voor de gevorderde zandsurfers bestemd zijn, komen beginners in Australië ook een heel eind.Het is niet verrassend, dat in het land van de surfers de duinen gebruikt worden om te sandboarden. Veel landschappen in Australië die geschikt zijn om te sandboarden of skiën, zoals o.a. ‘The Bowl’ in Bunburry liggen in het zuidwesten van het land, dichtbij Perth. Andere geschikte locaties zijn te vinden in het westen bij Kalbarri en in het zuiden bij Adelaide.

Bijzonder landschap in de Death Valley in Chili

Zuid-Amerika heeft ook een groot aanbod aan sandboard-gebieden. De Death Valley in Chili behoort tot één van de bekendste locaties in Zuid-Amerika. Ongeveer twee kilometer vanaf de stad San Pedro de Atacama ligt een bijzonder woestijnlandschap met rotsen, bergen, zoutmeren en zand. Toeristen kunnen zich hier op een magische wijze vermaken en op de top van berg genieten van een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan.

Kampioenschappen in Monte Kaolino, Duitsland

Diegenen die wel houden van sandboarden of skiën, maar deze sport niet willen uitoefenen in de volle zon, kunnen terecht in het Duitse Hirschau. In Hirschau is een 120 meter hoge berg ontstaan: Monte Kaolino. 33 miljoen ton zand vormt een berg van 200 meter hoogte met hierin een echte slalom, een vaste lift en er worden hier heuse sandboard- skikampioenschappen gehouden. De Beierse zandberg is dus uitgegroeid tot een internationaal fenomeen en wie zin heeft in een skivakantie in een zandlandschap zonder hiervoor lang te moeten reizen, is in Hirschau in goede handen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content