Skiën in hartje Brussel

Van 10 tot 25 december 2011 kunt u op een 150 meter lange piste skiën in de Brusselse Kunstbergstraat.

Dankzij meer dan 530 kubieke meter sneeuw is de Brusselse Kunstberg veranderd in een skipiste. De attractie “CitySki by Pierre & Vacances” opent zaterdag voor het publiek, heeft zowat 500.000 euro gekost en maakt deel uit van de kerstmarkt Winterpret.

De skipiste is 150 meter lang, meer dan 7 meter breed en heeft een hellingsgraad van 6,4°, evenveel als een echte groene piste. Boven aan de piste prijkt een startbaan van 5 meter hoog bij 15 meter lang, zodat de meest doorgewinterde skiërs al van bij de start een flinke vaart kunnen nemen. Ook de mechanische skiliften ontbreken niet.

De piste is bedekt met 50 cm sneeuw die ter plaatse geproduceerd wordt met stadswater en zonder het minste additief.

Rond de skipiste komen er tal van houten chalets in een decor van besneeuwde kerstbomen, een heus bergdorp waardig. In de chalets kunnen bezoekers proeven van al het lekkers uit de bergen: wafels, pannenkoeken, gerookte vleeswaren, kaasschotels, raclette uit het vuistje… En vanaf het Vittel-terras met ligstoelen kunnen niet-skiërs hun skivrienden bewonderen terwijl ze van hun warme chocolade of hun cocktail nippen.

Het gebruik van de piste en het materiaalverhuur zijn voor het grote publiek betalend, maar de toegang tot het bergdorp is gratis. Twintig minuten skiën kost 5 euro en materiaal huren kan voor 8 euro.

Animatie voor iedereen

Iedere dag worden er allerlei animatieactiviteiten aangeboden. Er is een keuze uit zes soorten activiteiten:

Kids Friendly: In samenwerking met Atout France en France Montagnes geven gespecialiseerde monitoren uit de “Ecole de Ski Française” op woensdagnamiddag, zaterdag en zondagochtend ski-initiatie aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Beginners toegelaten: Ook volwassenen kunnen ’s ochtends een beginnerscursus volgen.

Feesten en wedstrijden: Op vrijdag- en zaterdagavond organiseren de verschillende partners speciale avonden en allerlei skiwedstrijden. Verder zijn er ook vip-evenementen, op uitnodiging of voor iedereen, afhankelijk van de dagen.

Après-ski” in de bar Brussels 1000: Elke woensdag en donderdag van 18 tot 22 uur stellen twee chalets hun bar open voor een heerlijke “After Ski”, opgeluisterd door de beste dj’s van het moment.

Alleen voor sleeën: Ook de allerkleinsten en niet-skiërs komen aan hun trekken. Zo wordt de skipiste op verschillende momenten van de week en het weekend speciaal voorbehouden voor sleeën en andere glijtuigen.

Snow Park: Ook snowboarders en andere sensatieliefhebbers kunnen hun hartje ophalen. Speciaal voor hen wordt de skipiste omgetoverd tot snowpark, met hellingen, jumps en bijpassende muzikale ambiance.

Prijzen om van te smelten

Van 8 tot 31 december 2011 presenteert Pierre & Vacances, sponsor van het evenement CitySki een speciale aanbieding. In een tiental skistations in de Franse Alpen biedt Pierre & Vacances u 25 % korting voor 1 week tijdens een aantal data tussen december en april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content