Skiën in België: betaalbaar en goed voor beginners

© Belga

Volgens een onderzoek van het Europees Centrum voor de Consument zijn de Belgische wintersportgebieden betaalbaar en geschikt voor families met kinderen omdat ze veel pistes voor beginners aanbieden.

De Belgische wintersportgebieden zijn betaalbaar en geschikt “voor families met kinderen omdat ze veel pistes voor beginners aanbieden”, zo luidt het in een vergelijkende studie van Europese wintersportstations van het Europees Centrum voor de Consument (CEC).

Dat is althans als er sneeuw ligt, welteverstaan. Wie gaat skiën in Oost-Europa, bespaart op de vakantiekost.

Het netwerk van 29 Europese consumentenorganisaties vergeleek bijna 400 wintersportgebieden waar je kan skiën of langlaufen. Kanttekening: in Frankrijk ging maar 3 stations in op de enquête.

Goedkoop en duur

De skigebieden met pistes van 51-100 km zijn erg in trek bij gevorderde skiërs, meldt het CEC. In deze categorie is Bansko Ski in Bulgarije het goedkoopst, het Zwitserse Flumserberg het duurst.

Bij de kleine skigebieden (tot 10 kilometer piste) bieden de Tsjechische gebieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zegt het rapport. “De categorie 11-25 km is erg geschikt voor gezinnen en mensen met gemiddelde skivaardigheden. In deze categorie betaal je voor een dagpas voor een volwassene het minste in het gebied Sachticky in Slowakije en meer dan het dubbele in het duurste gebied, Eikedalen skisenter in Noorwegen.”

In België werden 64 wintersportstations gecontacteerd, inclusief de indoorpistes. Twaalf stations gingen in op de enquête. In het rapport klinkt dat “met een gemiddelde temperatuur van -4 graden in de winter, België geen traditionele intersportbestemming is”.

Maar dus wel betaalbaar en goed voor beginners. Bijvoorbeeld om ervaring op te doen alvorens naar een buitenlands skigebied te reizen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content