Skiën en zeilen in Noorwegen

© iStockphoto

Twee favoriete bezigheden van de Scandinaviërs zijn skiën en zeilen tussen fjorden. En precies die twee activiteiten worden gecombineerd tijdens een zesdaagse reis.

Twee favoriete bezigheden van de Scandinaviërs zijn skiën en zeilen tussen fjorden. En precies die twee activiteiten worden gecombineerd tijdens een zesdaagse reis in de Hjørundfjorden, een van de ongereptste fjorden in Noorwegen. Schipper Sven Stewart en skigids Oscar Almgren stelden de reis samen en begeleiden de deelnemers.

De reis begint in Ålesund, waar je aan boord gaat van de oude mijnenjager M/S Gåssten. Je overnacht de hele reis in een van de vijf tweepersoonshutten. Overdag loop je op ski’s naar de top van een besneeuwde bergtop waar je steevast wordt beloond met een weids uitzicht. Na een lange afdaling ga je terug aan boord, waar je kunt genieten van een culinaire maaltijd waarin verse vis de hoofdrol speelt.

De zwaarte van de beklimmingen en afdalingen hangt af van de deelnemers en wordt afgestemd op hun vaardigheden en conditie. De prijs bedraagt vanaf 3300 euro per persoon. Alle maaltijden en drankjes aan boord, de overnachtingen, begeleiding en uitrusting zijn in die prijs inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content