Skiën en werken in Canada of Australië

© iStockphoto

Skiliefhebbers vinden een weekje wintersport vaak veel te kort. Jobstop maakt het mogelijk om lekker lang op skivakantie te gaan: door skiën en werken te combineren.

Canada, gloednieuw in het “werken en reizen”-programma van Jobstop, is de perfecte plaats voor een langdurige wintervakantie waarbij je ook nog iets extra kan verdienen. Je kan al aan de slag vanaf een periode van 4 weken, maar het volledige seizoen blijven kan ook.

In het Canadese skigebied is er een grote variëteit aan werkzaamheden dus voor elk wat wils. Je kan bijvoorbeeld helpen als instructeur, liftbediener, in winkels, hotels of restaurants. Gemiddeld verdien je tussen 7 en 12 euro per uur.

Daarnaast is er natuurlijk genoeg vrije tijd om de skipistes op te trekken en het gebied te verkennen. Het seizoen start eind november en duurt tot einde maart. In het skigebied werk je samen met mensen uit de hele wereld.

Skiën down under

Wanneer het bij ons zomer is, breekt in Australië de winter aan. En bij Australië denken we misschien niet direct aan wintersport, maar in het zuidoosten van het land liggen schitterende skigebieden

Heb je in de zomer zin in een wintersportvakantie, dan ben je in Australië op de juiste plaats. Het skiseizoen in Australië loopt van eind juni tot eind oktober. Je kan er als instructeur het hele seizoen lesgeven of ook voor een kortere periode andere baantjes doen in het skigebied. Het loon hangt af van de werkzaamheden, maar ligt vaak rond 10 euro per uur. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content