Lunchen on top of the world in St. Anton am Arlberg

© TVB St. Anton am Arlberg_Patrick Bätz
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:54

Het bruisende St. Anton am Arlberg is de toegangspoort tot Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebied. Maar er is ook ruimte om je door machtige uitzichten te laten overweldigen. Bijvoorbeeld tijdens een lunch met zicht op de Valluga-berg.

Hoe je je wintervakantie in de Alpen ook invult, vroeg of laat kom je langs een plek waar je absoluut een snapshot van wilt maken: een schilderachtig dorp in het witte landschap, een ongelooflijk bergpanorama, een archetypisch mooie naaldboom met dikke pakken sneeuw op zijn takken… Ook de Valluga, de hoogste berg bij St. Anton am Arlberg, is een niet te missen fotospot. Dicht bij de top van deze Valluga, op een hoogte van 2811 meter, bevindt zich namelijk een rond panoramaplatform, dat je ook zonder ski’s of snowboard met de kabelbaan bereikt. Van hieruit heb je een adembenemend 360°-zicht over de overweldigende Alpentoppen, dat zelfs tot in Duitsland, Italië en Zwitserland reikt. Misschien nog mooier: op de Galzig, een andere berg in de buurt, kun je tafelen in een van de hoogst gelegen gourmetrestaurants in Europa. De Verwallstube haalt een uitstekende score in de Gault Millau én je hebt er een fenomenaal uitzicht op de prachtige Valluga-top.

Copyright van links naar rechts :
TVB St.Anton am Arlberg, Patrick Baetz – Ski Arlberg – TVB St.Anton am Arlberg, Patrick Baetz – TVB St.Anton am Arlberg, Patrick Baetz

Grootste skigebied van Oostenrijk

Deze topervaring past perfect bij St. Anton am Arlberg, een wintersportoord met een internationale uitstraling. Het ligt bovendien aan de rand van Ski Arlberg, het grootste ski resort van Oostenrijk, dat zich uitstrekt over verschillende met elkaar verbonden dorpen. Met meer dan 300 km gemarkeerde pistes, heel wat freeridemogelijkheden, een snowpark en een goed aanbod voor kinderen is dit een echte topper.

Run of Fame

Last van keuzestress in dit grote, sneeuwzekere gebied? Dan kun je de Run of Fame als rode draad nemen. Deze spectaculaire tocht is de langste skironde van de Alpen en neemt je in 85 km mee door de volledige wintersportregio. Onderweg kom je pioniers uit de streek, bekende skiërs, Oostenrijkse sterren en internationale celebrity’s tegen die ooit in de omgeving van St. Anton am Arlberg op de latten stonden.

Wintersport naast de piste

Ook voor andere klassieke winteractiviteiten is er in de regio rond St. Anton am Arlberg meer dan genoeg plaats. Onversneden winterplezier beleef je onder meer op de langlaufloipes (40 km), de zeventien korte en lange wandelpaden (samen goed voor 80 km) en op de rodelbanen (tot 4 km lang). Wie dat wil, kan ook een sneeuwschoentocht maken met begeleiding van een berggids.

Originele activiteiten

Opmerkelijk: in St. Anton am Arlberg kun je behalve de typische wintersporten nog andere activiteiten ondernemen. Daar zitten heel wat originele dingen bij. Zo kun je niet alleen meeglijden met een hondenslee, maar ook te voet met de husky’s een winterse tocht maken. Of wat dacht je van een uniek winteravontuur op een via ferrata? Met ski’s of snowboard vastgegespt op je rug leg je een beveiligde klimroute af, daarna glijd je door open terrein naar beneden. Wie nog niet moe is, kan zich verder uitleven in de indoor klimhal of het trampolinepark. Na de inspanning wacht dan een relaxronde in de sauna of een ontspannende massage.

Culinair genot

Zoals je van een gereputeerde wintersportregio mag verwachten, valt er in St. Anton am Arlberg ook culinair heel wat te beleven. Behalve het Valluga View-restaurant zijn er een heleboel fantastische rustieke en traditionele berghutten met zalige panoramaterrassen. Zij serveren onder meer hartige streekgerechten, huisgemaakt brood en gebak, soms ook zelf gebrande schnaps. Daarnaast zijn er in de regio acht gastronomische adressen die in de Gault Millau-gids worden vermeld, waaronder een klassiek toprestaurant op een hoogte van 2085 meter.

Tip: St. Anton am Arlberg heeft een eigen station en is dan ook goed bereikbaar met de trein, onder meer vanuit München en Innsbruck.

Meer info op www.austria.info of www.stantonamarlberg.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.