Tot op heden bestond er in Vlaanderen nog geen enkel officieel netwerk van skeelerroutes. Daarom besloten de provincie en verschillende West-Vlaamse skeelerclubs de handen in elkaar te slaan, samen met de Vlaamse Rollerbond. Ze zochten geschikte trajecten en maakten er een gids van.

Tien skeelerroutes

In totaal werden tien skeelerroutes geselecteerd. Ze zijn ook gescreend op toegankelijkheid, mede door het West-Vlaamse Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid Westkans. Uiteraard kunnen de trajecten, verspreid over de hele provincie West-Vlaanderen, ook per fiets afgewerkt worden. In de gids werden per route een roadbook en een overzichtskaart voorzien.

De gids is verkrijgbaar via de webshop van de provincie en het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis. (Belga/MS)

Tot op heden bestond er in Vlaanderen nog geen enkel officieel netwerk van skeelerroutes. Daarom besloten de provincie en verschillende West-Vlaamse skeelerclubs de handen in elkaar te slaan, samen met de Vlaamse Rollerbond. Ze zochten geschikte trajecten en maakten er een gids van.Tien skeelerroutes In totaal werden tien skeelerroutes geselecteerd. Ze zijn ook gescreend op toegankelijkheid, mede door het West-Vlaamse Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid Westkans. Uiteraard kunnen de trajecten, verspreid over de hele provincie West-Vlaanderen, ook per fiets afgewerkt worden. In de gids werden per route een roadbook en een overzichtskaart voorzien. De gids is verkrijgbaar via de webshop van de provincie en het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis. (Belga/MS)