Sint-Pietersabdij in Gent toont fotocollectie van Frida Kahlo

.

In de Gentse Sint-Pietersabdij wordt vanaf vrijdag een unieke fotocollectie van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Daarnaast was ze ook een liefhebber van fotografie, die zowel voor als achter de lens plaats nam.

De tentoonstelling ‘Frida Kahlo – Her Photos‘ verzamelt 241 beelden uit de persoonlijke fotocollectie van Kahlo. Hoewel de vrouw bekend staat om haar vrijgevochten levensstijl en politiek engagement, legt de expo een nadruk op het levensverhaal van de vrouw die op 47-jarige leeftijd stierf.

.
.© Historische Huizen Gent

Bezoekers zullen het familieleven, de vrienden en grote geliefde Diego Rivera te zien krijgen, maar ook haar visie op de Mexicaanse samenleving en haar politieke overtuiging komen aan bod. De belangrijkste rode draad doorheen de tentoonstelling is haar strijd met fysieke pijn en haar extreem kwetsbare gezondheid.

De selectie uit de fotocollectie van Kahlo, die zowat 6.000 beelden omvat, illustreren de tumultueuze tijd waarin de kunstenares leefde. Veel van die foto’s waren ook een directe inspiratiebron voor haar artistieke werk. De tentoonstelling loopt tot 22 augustus 2021.

.
.© Historische Huizen Gent
.
.© Historische Huizen Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content