In het rapport "Worldwide Cost of Living 2015" worden de kosten voor levensonderhoud in de Amerikaanse stad New York als basis genomen. In Singapore kosten basisvoedingsmiddelen bijvoorbeeld 11 procent meer dan in de Amerikaanse metropool; kleding is er de helft duurder.

De top 5 is onveranderd: na Singapore volgen Parijs, Oslo, Zürich en Sydney. De EIU deelde alleen de tien duurste en tien goedkoopste steden mee (op New York na, dat 22ste staat in de lijst van 130 onderzochte steden). Het is dus niet duidelijk waar bijvoorbeeld Brussel in de rangschikking staat.

Het instituut laat nog weten dat tegen de huidige wisselkoersen - het rapport houdt nog geen rekening met de loskoppeling van de Zwitserse frank en de euro - Zürich en Genève de duurste steden wereldwijd zouden zijn.

De goedkoopste steden zijn Karachi (Pakistan) en Bangalore (India), gevolgd door Caracas (Venezuela) en nog twee Indiase steden: Mumbai en Chennai.

(Belga)

In het rapport "Worldwide Cost of Living 2015" worden de kosten voor levensonderhoud in de Amerikaanse stad New York als basis genomen. In Singapore kosten basisvoedingsmiddelen bijvoorbeeld 11 procent meer dan in de Amerikaanse metropool; kleding is er de helft duurder. De top 5 is onveranderd: na Singapore volgen Parijs, Oslo, Zürich en Sydney. De EIU deelde alleen de tien duurste en tien goedkoopste steden mee (op New York na, dat 22ste staat in de lijst van 130 onderzochte steden). Het is dus niet duidelijk waar bijvoorbeeld Brussel in de rangschikking staat. Het instituut laat nog weten dat tegen de huidige wisselkoersen - het rapport houdt nog geen rekening met de loskoppeling van de Zwitserse frank en de euro - Zürich en Genève de duurste steden wereldwijd zouden zijn. De goedkoopste steden zijn Karachi (Pakistan) en Bangalore (India), gevolgd door Caracas (Venezuela) en nog twee Indiase steden: Mumbai en Chennai.(Belga)