Sevilla

Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en de flamenco, ligt in het zuidoosten van Spanje in de regio Andalusië. Het is een stad vol met palm- en sinaasappelbomen die in het voorjaar een heerlijke geur door de hele stad verspreiden.

Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en de flamenco, ligt in het zuidoosten van Spanje in de regio Andalusië. Het is een stad vol met palm- en sinaasappelbomen die in het voorjaar een heerlijke geur door de hele stad verspreiden.

Wat moet je zien?
Geschiedenis

Aan tafel
After 8
Shopping

Evenementen

Hoe geraak je er?
Onderweg in de stad
Tips en links
De parken en tuinen, vaak in Arabische stijl, zijn echte oases van rust in de drukte van de stad. In de voormalige joodse wijk Santa Cruz kan je ronddwalen in de smalle witte straatjes en naar binnen gluren in prachtige patio’s. Eén van de mooiste gebouwen in deze wijk is het Hospital de los Venerables Sacerdotes, vroeger een toevluchtsoord voor priesters en nu een tentoonstellingsruimte.

Santa Cruz is bovendien een zeer levendige wijk met talloze tapasbars. Tapas werd in Sevilla uitgevonden en deze lekkernij kan je dan ook overal in de stad uitproberen.

Het graf van Columbus

De kathedraal is het meest spectaculaire monument in de stad en bestaat uit verschillende gebouwen. Het is het grootste religieuze gebouw in Spanje en het derde grootste ter wereld. Hij werd in de 15e en 16e eeuw in gotische stijl gebouwd bovenop de resten van een moskee.

De Almohade Minaret (beter bekend als de Giralda) en de Patio de los Naranjas zijn nog de enig overgebleven delen van de moskee. De prachtige Giralda domineert het uiterlijk van de stad. In 1568 werden er klokken in geplaatst. Tegenwoordig kan je naar de top klimmen en van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en de kathedraal. Het Moorse interieur is van een eenvoudige schoonheid.

Het pronkstuk van de kathedraal is het altaar, één van de mooiste voorbeelden van gotisch houtsnijwerk ter wereld, maar het graf van Columbus trekt uiteraard ook heel wat bezoekers.

Vlakbij de kathedraal ligt de Alcazar, in 913 gebouwd in opdracht van in opdracht van Abd Al Ramán III en daarmee één van de oudste koninklijke residenties in Europa. Alcazar is het een mooi voorbeeld van de Mudéjar architectuur, een stijl waarbij veel bakstenen gebruikt worden in combinatie met Arabische elementen.

Latere bewoners hebben de Alcazar naar eigen smaak verbouwd en uitgebreid en daardoor is het tegenwoordig een mengeling van vele stijlen, van Islamitisch tot Neo-Classisistisch. Het paleis wordt omringd door prachtige, exotische tuinen met fonteinen.

Wil je even ontsnappen aan de drukte van het centrum dan vind je het Parque Maria Luisa een oase van rust. Het Parque de Maria Luisa is een paradijselijk gebied van ruim 400.000 vierkante meter met sinaasappelbomen, iepen, pijnbomen, prachtige bloemen en overal verborgen vijvertjes, bruggetjes en paviljoenen.

Oase van rust

Middenin het park ligt de Plaza de España in het Parque de Maria Luisa. De Plaza de España werd in 1929 ontworpen voor de Wereldtentoonstelling door Aníbal González in Art Deco en namaak Mudejar stijl. Het plein wordt geflankeerd door een prachtig gebouw met aan de twee uiteinden een hoge toren en ervoor een kunstmatig meer.

Ook op andere plaatsen in het park stuit je op verschillende gebouwen die overgebleven zijn van de Wereldtentoonstelling, waaronder het weelderige Guatemalagebouw.

Tijdens je verblijf in Sevilla mag je één ding zeker niet missen: een flamencoavond, maar dan wel de échte flamenco. De flamenco werd in het zuiden van Spanje uitgevonden en enkel hier kan je deze dans in zijn meest oorspronkelijke vorm zien. Dat betekent simpelweg een gitaar, een stem en een danser of danseres in het maanlicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content