Serengeti National Park

Serengeti komt van het Swahili woord ‘Siringitu’ en betekent ‘de plaats waar het land altijd doorloopt’.

Serengeti komt van het Swahili woord ‘Siringitu’ en betekent ‘de plaats waar het land altijd doorloopt’. Het park is het grootste wildreservaat ter wereld en staat vooral bekend om de grote trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen.

De grote trektocht van de gnoes is al zo oud als de mensheid zelf en hun instinct is zo sterk dat niets hen tegen kan houden: geen diepe kloven, rivieren vol met krokodillen en extreme droogten. Niets is mooier dan een kudde gnoes die onder een geelstammige acacia over de savanne van de Serengeti migreert.

In Afrikaanse legenden wordt de gnoe omschreven als een soort clown. God zou de gnoe gemaakt hebben door overgebleven delen te gebruiken. Behalve gnoes en zebra’s leven er nog duizenden andere dieren zoals olifanten, leeuwen, giraffen, buffels, jachtluipaarden en krokodillen. De Seregenti is daarmee het grootste wildreservaat ter wereld.

De Serengeti vlakte zet zich over de grens met Kenia verder waar de natuur beschermd wordt in het Masai Mara National Park.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content