Sequoia en Kings Canyon National Park

Groot is het woord dat het beste past bij deze twee parken in Californië.

Groot is het woord dat het beste past bij deze twee parken in Californië. De Kings Canyon is op bepaalde plaatsen dieper dan de Grand Canyon in Arizona. De sequoiabomen zijn de grootste levende wezens op aarde en de Mount Whitney is met 4348 meter de hoogste berg in de Verenigde Staten, Alaska niet meegeteld.

Maar dankzij de wat afgelegen ligging, valt het aantal bezoekers mee en wordt de natuur nog niet ontsierd door toeristische attracties. De enorme sequoiabomen en redwoods zijn niet alleen indrukwekkend door hun omvang en hoogte, maar het zijn ook zeer mooie bomen met hun harige, lichtbruine bast en diepgroene naalden.

De twee parken zijn vooral aanlokkelijk voor wandelaars. De enorme pieken van de Great Western Divide bieden eindeloze mogelijkheden voor korte tot zeer lange tochten door een afwisselend ruig en lieflijk landschap.

Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen aan de John Muir Trail, een tocht van 340 kilometer door Sequoia, Kings Canyon en Yosemite National Park. De minder actieve wandelaars beperken zich beter tot één van de vele kortere wandelingen, bijvoorbeeld rond de Crescent Meadow, een open weide vol met bloeiende alpenbloemen omringd door de bomen van het Giant Forest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content