September begint in Den Haag

Museumnacht, het Haags UIT Festival, The Hague Pride en ANWB Live: het weekend van 3 en 4 september is het feest in Den Haag.

Verschillende podia verspreid door de stad, straattheater, slipcursussen en file lezen. Musea die creatief uitpakken tot middernacht of excentriek uitgedoste bezoekers die de stad roze doen kleuren. Het weekend van 3 en 4 september is het feest in Den Haag.

Naast de tweede editie van de Museumnacht en de kick off van het cultureel seizoen met het Haags UIT Festival, staat ook The Hague Pride op de agenda. En organiseert de ANWB de eerste editie van ANWB LIVE op het Malieveld.

Zaterdag 3 september

The Hague Pride

Tussen 13.00 en 23.00 uur kleurt de stad roze. Ingrediënten van de derde editie van dit gratis festival zijn: (inter)nationale optredens variërend van meezingers recente hits en dj’s optredens op en rondom het Lange Voorhout, straattheater, excentrieke bezoekers, een informatiemarkt en verschillende debatten over de emancipatie van homo’s.

Museumnacht 2011

Op zaterdagavond verandert Den Haag voor het tweede jaar op rij in een culturele speeltuin. Naast Haagse highlights als het Gemeentemuseum, het Mauritshuis en de Gevangenpoort kan dit jaar ook een nachtelijk bezoek worden gebracht aan het Bunkermuseum, F.A.S.T. Surfdorp of het Humanity House.

Musea en culturele instellingen in de hofstad zijn tot diep in de nacht geopend. Theater, dans, kunst en dj’s worden op speelse manier gecombineerd. En voor diegenen die rond middernacht nog niet verzadigd zijn, zijn er afterparty’s in Het Paard van Troje, De Centrale Bibliotheek en in het Surfdorp. Openbaar vervoer is gratis.

Zondag 4 september

Den Haag stelt het culturele seizoen voor tijdens het Haags UIT Festival. Na een cultureel ontbijt openen veel theaters hun deuren en geven een sneak preview over het aankomende culturele seizoen. Op vier podia op het Lange Voorhout, vóór de Koninklijke Schouwburg, in een parade van tenten en een concertwagen op het Spuiplein nemen de artiesten bezoekers mee in een culturele rollercoaster.

Een festivaltreintje brengt bezoekers van de ene festivalplek naar de andere, al dan niet begeleid door verrassend straattheater.

Hele weekend

ANWB LIVE

Dit jaar organiseert de ANWB voor het eerst het gratis evenement ANWB LIVE 2011. Het Malieveld is de centrale locatie met diverse optredens en activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er slipcursussen, een traumahelikopter en bekende radiostemmen die samen met bezoekers de file lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content