Seksclub Yab Yum is nu een museum

© Reuters

Yab Yum in Amsterdam gaat weer open, maar niet meer als seksclub. Het ooit zo geruchtmakende bordeel is nu een museum, “waar de stijl van de exclusieve herenclub in alle toonaarden wordt voortgezet.”

In het museum kunnen bezoekers kennismaken met de “mystieke spanning” van de veelbesproken club. Ze maken een rondleiding door de kamers, verdeeld over vier etages, waar eerder zo’n 30 prostituees “zakenlieden, artiesten en filmsterren” in de watten legden.

In het museum is de originele inrichting – gecapitonneerde wanden, kroonluchters, klatergoud, een whirlpool in elke kamer – zo veel mogelijk intact gelaten. Twee oorspronkelijke medewerkers, een barman en degene die de gasten ontving, geven af en toe nog wel een rondleiding.

De dames die er ooit werkten, en hun klanten, zijn nu vervangen door poppen.

Het luxe bordeel, gevestigd aan het Singel in de Amsterdamse binnenstad, sloot in januari 2008 de deuren nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken. De gemeente vermoedde dat de vergunning werd misbruikt voor criminele activiteiten.

De seksclub, in 1976 opgericht door Theo Heuft, oefende altijd een grote aantrekkingskracht uit op zware criminelen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content