Schommelen op grote hoogte in Amsterdam

© GF

In Amsterdam is de hoogste schommel in Europa ingewijd. ‘Over The Edge’ is een schommel op bijna 100 meter hoogte. Beleef hoe het is om Amsterdam onder je voeten te hebben, terwijl je over de rand van de A’DAM Toren heen en weer schommelt.

De schommels staan bovenop het observatiedek van A’adam Toren, tegenover Amsterdam Centraal Station. Deze bijzondere attractie is een deel van A’dam Lookout.

Over The Edge is een schommel met in totaal vier zitplaatsen op bijna 100 meter hoogte. Ervaar hoe het is om Amsterdam onder je voeten te hebben, terwijl je over de rand van de A’dam Toren heen en weer schommelt.Gezekerd in een veiligheidsbeugel kunnen bezoekers op grote hoogte over de rand van de uitkijktoren schommelen. De schommels worden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen.

A’dam toren

De A’dam Toren is de voormalige Shelltoren op de Noordoever van het IJ, tegenover Amsterdam Centraal Station. In de toren zijn diverse restaurants, een club, een hotel en kantoren van bedrijven binnen de muziekindustrie. A’dam Lookou is gevestigd op de bovenste twee verdiepingen van de A’dam toren met een binnen en buiten observatiedek met een prachtig 360 graden uitzicht over de stad.

A’dam Lookout is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Een entreeticket kost 12,50 euro. Bezoekers die willen schommelen hebben een apart ticket nodig voor Over The Edge. Deze attractie is nog t/m 1 september gratis, daarna kost het 5 euro per schommelrit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content