Schiphol, meer dan een tarmac

Schiphol werd in 2013 door Skytrax voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste luchthaven in Europa. Het is dan ook veel meer dan enkel een plaats om het vliegtuig te nemen, het is een hele stad.

Schiphol werd in 2013 door Skytrax voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste luchthaven in Europa en de derde in de wereld.

Hoe komt u op Schiphol?

Van alles te beleven vóór het inchecken

Inchecken op Schiphol: efficiënt en snel

Na het inchecken: beleef Nederland in het klein

Reizigers waarderen het vooral dat de efficiëntie: ze kunnen veel zelf doen – zoals het inchecken, bagage inchecken en automatische paspoortcontrole – terwijl er altijd voldoende personeel aanwezig is om hulp te vragen.

Schiphol blijft investeren om die controles nog eenvoudiger te laten verlopen. Zojuist is gestart met een Masterplan dat er onder meer voor gaat zorgen dat er tegen 2015 geen veiligheidscontroles meer plaatsvinden aan de gates, maar op vijf centrale locaties waardoor de wachttijden aan de gates korter worden.

Unieke faciliteiten

Maar Schiphol is veel meer dan enkel een plaats om op het vliegtuig te stappen, het is een hele stad. Het aantal winkels doet niet onder voor een winkelcentrum (voor de paspoortcontroles zestig en daarna nog eens 75), restaurants serveren van een snelle hap tot sushi.

Maar wat Schiphol echt onderscheidt van andere luchthavens zijn de unieke faciliteiten zoals een dependance van het Rijksmuseum met wisselende tentoonstellingen van Nederlandse meesters, een Airportpark waar wachtende passagiers in de buitenlucht in het groen kunnen vertoeven, een Xpress Spa met massages, schoonheidsbehandelingen en een peeling van de voeten door garra rufa-visjes; de Holland Boulevard waar reizigers in een Hollandse woonkamer tv kunnen kijken, in een luie stoel kunnen lezen in geleende boeken uit de eerste Airportbibliotheek ter wereld of hun muzikale talent kunnen tonen door een concert te geven op de vleugel.

Passagiers die wat langer de tijd hebben kunnen een Behind the Scenes Toer maken, een multimediale bus tour langs plekken waar passagiers normaal niet komen, zoals de brandweer en grote hangars. Schiphol is vanuit België gemakkelijk te bereiken met de eigen wagen, het vliegtuig, de Thalys of de Schiphol bus die tussen Antwerpen en Schiphol op en neer pendelt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content