Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is in 2010 de culturele hoofdstad van Amerika en grijpt die kans om toeristen kennis te laten maken met lokale artiesten en hun kunst.

Santo Domingo werd in 1496 gesticht door Bartholomeus Columbus, de jongere broer van Christopher, en behoort tot de oudste Europese nederzettingen in Amerika.

De stad heeft nog een goed bewaard koloniaal centrum met statige 16eeeuwse huizen, paleizen en kerken. Dit deel van de stad vormt het decor van Santo Domingo de Noche.

Ieder weekend in 2010 tonen Dominicaanse kunstenaars hun werk gratis aan het publiek op het Plaza España. Dans- en muziekgroepen zorgen voor de bijbehorende Caraïbische sfeer.

Maaike Schwering

Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is in 2010 de culturele hoofdstad van Amerika en grijpt die kans om toeristen kennis te laten maken met lokale artiesten en hun kunst. Santo Domingo werd in 1496 gesticht door Bartholomeus Columbus, de jongere broer van Christopher, en behoort tot de oudste Europese nederzettingen in Amerika. De stad heeft nog een goed bewaard koloniaal centrum met statige 16eeeuwse huizen, paleizen en kerken. Dit deel van de stad vormt het decor van Santo Domingo de Noche. Ieder weekend in 2010 tonen Dominicaanse kunstenaars hun werk gratis aan het publiek op het Plaza España. Dans- en muziekgroepen zorgen voor de bijbehorende Caraïbische sfeer. Maaike Schwering