Op 8 september wordt in SalzburgerLand voor de 7e keer de Eddy Merckx Classic Wielermarathon gereden. Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit een lange of korte etappe of een beginnersparcours. In de rand van de marathon kan u genieten van de lekkernijen uit de omgeving en een fietstentoonstelling. En ook aan de kinderen is gedacht.

Wie van fietsen houdt en nog enkele vakantiedagen staan heeft, kan misschien overwegen om begin september een paar dagen SalzburgerLand in Oostenrijk te boeken. Op 8 september wordt daar voor de 7e keer de Eddy Merckx Classic Wielermarathon gereden. Fietsen in het kielzog van Eddy Merckx en andere grote fietslegendes, het is eens wat anders.

De Eddy Merckx Classic is geen onbekende onder de wielerfanaten. Individuele renners, bedrijfsteams, verenigingen, wielerploegen noteren de marathon al enkele jaren in hun agenda. Dit is immers één van de mooiste en meest bekoorlijke fietsgebieden in Europa. Meedoen is voor velen een must, een droom die werkelijkheid wordt.

Beslist u om uw fietsbenen uit te slaan dan verschijnt u zeker niet alleen aan de start. Ongeveer 1.600 fietsliefhebbers tekenden al present voor deze editie. Een mooie bonus is dat Eddy Merckx met u meerijdt samen met enkele andere grote namen uit het fietsverleden: Karl Rottiers, Jozef Spruyt en Rudi Altig.

Keuze uit drie etappes

Wie conditioneel niet honderd procent fit is, moet ook niet twijfelen om zich in te schrijven. De Classic voorziet namelijk in drie etappes. Het beginnersparcours strekt zich uit over 68 kilometer, de korte variant gaat over 116 kilometer en wie voor de lange variant gaat, heeft 172 kilometer af te leggen. U fietst dwars door het merengebied, voor welke etappe u ook kiest. Het verschil ligt in de hoogtemeters. 829 moet u er slikken bij het beginnersparcours, 1496 in de korte variant en 1650 in de lange variant.

Event voor iedereen

De Classic wil een memorabel event voor iedereen zijn. De 'die hards' onder de fietsers kunnen rijden voor het klassement, de fietsliefhebber kan genieten van een mooie rit. Maar ook aan wie zich liever niet op de fiets waagt is gedacht. Zo kunnen mooie wandelingen in de omgeving worden gemaakt of kan u de fietstentoonstelling een bezoekje brengen. En last but not least kan u zich te goed doen aan de culinaire specialiteiten van de regio. Wie dat weekend - of iets langer - naar SalzburgerLand afzakt met de kinderen moet niet panikeren. Ook aan hen is gedacht met een gloednieuw wielerparcours.

Eddy Merckx Art shirt

De editie van 2013 krijgt in tegenstelling tot vorige edities een kunsttintje mee. Johann Weyringer, een bekende Salzburgse kunstenaar ontwierp speciaal een Eddy Merckx Art shirt. Een exclusief hebbeding voor wie deelneemt.

Knackweekend.be tekent present voor de 7e editie van de Eddy Merckx Classic. Wie dit jaar zou aarzelen, hopen we dan met beelden en een mooi verhaal over de streep te trekken om een volgende keer zeker mee te doen.

Praktisch:

Voor wielerliefhebbers die met volle teugen van het Eddy Merckx Classic-weekend willen genieten zijn er 'Eddy Merckx Classic-Packages' van drie tot negen dagen. Alle informatie is te vinden op www.eddy-merckx-classic.com.

Datum/Start: 8 september 2013 / 8.00 uur (alle 3 afstanden)
Etappes: 1) Lange etappe - 171,8 km /1650 hoogtemeters - 2) Korte etappe - 116,2 km / 1496 hoogtemeters - 3) Beginnersparcours - 67,7 km / 829 hoogtemeters
Start/Finish: Eugendorf

Op 8 september wordt in SalzburgerLand voor de 7e keer de Eddy Merckx Classic Wielermarathon gereden. Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit een lange of korte etappe of een beginnersparcours. In de rand van de marathon kan u genieten van de lekkernijen uit de omgeving en een fietstentoonstelling. En ook aan de kinderen is gedacht. Wie van fietsen houdt en nog enkele vakantiedagen staan heeft, kan misschien overwegen om begin september een paar dagen SalzburgerLand in Oostenrijk te boeken. Op 8 september wordt daar voor de 7e keer de Eddy Merckx Classic Wielermarathon gereden. Fietsen in het kielzog van Eddy Merckx en andere grote fietslegendes, het is eens wat anders. De Eddy Merckx Classic is geen onbekende onder de wielerfanaten. Individuele renners, bedrijfsteams, verenigingen, wielerploegen noteren de marathon al enkele jaren in hun agenda. Dit is immers één van de mooiste en meest bekoorlijke fietsgebieden in Europa. Meedoen is voor velen een must, een droom die werkelijkheid wordt. Beslist u om uw fietsbenen uit te slaan dan verschijnt u zeker niet alleen aan de start. Ongeveer 1.600 fietsliefhebbers tekenden al present voor deze editie. Een mooie bonus is dat Eddy Merckx met u meerijdt samen met enkele andere grote namen uit het fietsverleden: Karl Rottiers, Jozef Spruyt en Rudi Altig. Keuze uit drie etappes Wie conditioneel niet honderd procent fit is, moet ook niet twijfelen om zich in te schrijven. De Classic voorziet namelijk in drie etappes. Het beginnersparcours strekt zich uit over 68 kilometer, de korte variant gaat over 116 kilometer en wie voor de lange variant gaat, heeft 172 kilometer af te leggen. U fietst dwars door het merengebied, voor welke etappe u ook kiest. Het verschil ligt in de hoogtemeters. 829 moet u er slikken bij het beginnersparcours, 1496 in de korte variant en 1650 in de lange variant.Event voor iedereen De Classic wil een memorabel event voor iedereen zijn. De 'die hards' onder de fietsers kunnen rijden voor het klassement, de fietsliefhebber kan genieten van een mooie rit. Maar ook aan wie zich liever niet op de fiets waagt is gedacht. Zo kunnen mooie wandelingen in de omgeving worden gemaakt of kan u de fietstentoonstelling een bezoekje brengen. En last but not least kan u zich te goed doen aan de culinaire specialiteiten van de regio. Wie dat weekend - of iets langer - naar SalzburgerLand afzakt met de kinderen moet niet panikeren. Ook aan hen is gedacht met een gloednieuw wielerparcours. Eddy Merckx Art shirt De editie van 2013 krijgt in tegenstelling tot vorige edities een kunsttintje mee. Johann Weyringer, een bekende Salzburgse kunstenaar ontwierp speciaal een Eddy Merckx Art shirt. Een exclusief hebbeding voor wie deelneemt. Knackweekend.be tekent present voor de 7e editie van de Eddy Merckx Classic. Wie dit jaar zou aarzelen, hopen we dan met beelden en een mooi verhaal over de streep te trekken om een volgende keer zeker mee te doen.