Sagrada Familia in 2026 eindelijk klaar

© Thinkstock

De in 1882 begonnen bouw van de wereldberoemde kerk Sagrada Familia in Barcelona, het levenswerk van de legendarische architect Antonio Gaudí (1852-1926), moet in 2026 eindelijk volledig afgewerkt zijn.

“Dat moet lukken, indien we het huidige bouwtempo kunnen behouden”, zei projectleider Jordi Faulí. De bouw van de rooms-katholieke basiliek is tot nog toe voor 65 procent afgerond, voegde hij eraan toe.

De 54-jarige Faulí is sinds vorig jaar al de negende architect, die de leiding over de “Basilica i Temple Expiatori de la Sagrada Família”, de basiliek van de Heilige Familie, heeft. Hij staat aan het hoofd van een 40-koppig team. De bouw wordt gefinancierd met giften en de opbrengst van entreekaartjes.

Het in het noorden van het historische centrum gelegen gebedshuis, dat in 2010 door paus Benedictus XVI tot basiliek werd ingewijd, is een van de trekpleisters van Barcelona en een van de meestbezochte toeristische attracties van Spanje. Het sacrale bouwwerk verenigt neogotiek met modernisme. In 2005 werd de kerk op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content