Fortezza di Modanella werd in de 12e eeuw gebouwd, de tijd dat de Medici's het voor het zeggen had in Firenze en omgeving. Het kasteel was eeuwenlang in handen van de Piccolomini familie. Twee leden van die familie schopten het tot paus: Pius II en Pius III. In de jaren twintig van de 20e eeuw verkocht de Piccolomini het landgoed, maar de nieuwe eigenaar is altijd anoniem gebleven. In de jaren tachtig veranderde het opnieuw van eigenaar. De huidige eigenaar herstelde alle haarden en plafonds in oorspronkelijke staat en verhuurde de bijgebouwen als vakantiewoningen.

De koper krijgt niet alleen het kasteel, maar ook het dorpje Modanella dat in de schaduw van het Fortezza ligt. Foto's van het castello kunt u bekijken op de website van veilinghuis Sotheby's die het te koop aanbiedt.

Fortezza di Modanella werd in de 12e eeuw gebouwd, de tijd dat de Medici's het voor het zeggen had in Firenze en omgeving. Het kasteel was eeuwenlang in handen van de Piccolomini familie. Twee leden van die familie schopten het tot paus: Pius II en Pius III. In de jaren twintig van de 20e eeuw verkocht de Piccolomini het landgoed, maar de nieuwe eigenaar is altijd anoniem gebleven. In de jaren tachtig veranderde het opnieuw van eigenaar. De huidige eigenaar herstelde alle haarden en plafonds in oorspronkelijke staat en verhuurde de bijgebouwen als vakantiewoningen. De koper krijgt niet alleen het kasteel, maar ook het dorpje Modanella dat in de schaduw van het Fortezza ligt. Foto's van het castello kunt u bekijken op de website van veilinghuis Sotheby's die het te koop aanbiedt.