Ryanair vliegt naar vier nieuwe zomerbestemmingen

Ryanair gaat opnieuw fors uitbreiden in Charleroi. Topman Michael O’Leary kondigde zojuist vier nieuwe bestemmingen aan.

Ryanair gaat opnieuw fors uitbreiden in Charleroi. Topman Michael O’Leary kondigde zojuist vier nieuwe bestemmingen.

Vanaf april zal Ryanair ook naar Chania (Kreta), Corfu, Memmingen bij München en Rodez in het zuiden van Frankrijk vliegen.

Profiteren van de economische crisis

De groei van Ryanair is opmerkelijk, want de luchtvaartsector heeft last van de economische crisis. Maar volgens O’Leary gaat dat niet op voor zijn lowcost-maatschappij. “De mensen blijven reizen en vrienden bezoeken, ze worden alleen prijsbewuster”. Vorige crisissen leerden dat Ryanair kon profiteren van dat prijsbewustzijn, luidde het.

Voor Charleroi betekent de uitbreiding dat Ryanair vanaf volgend jaar 79 bestemmingen zal aanvliegen vanuit ons land. De Ierse maatschappij mikt op 5,5 miljoen passagiers in België, goed voor direct en indirect zo’n 5.500 banen. “Charleroi (+32 pct) is de snelst groeiende regionale luchthaven van Europa”, aldus O’Leary.

Er is bij de uitbreiding voor het zomerseizoen gekozen voor twee Griekse bestemmingen. Griekenland mag dan wel in een zware crisis verkeren, O’Leary meent dat het toerisme op de Griekse eilanden een boost beleeft. Mocht het land toch uit de euro moeten stappen, zal het toerisme daar nog meer van profiteren. “De drachme zal de prijzen doen devalueren”.

Met Memmingen wordt gemikt op het toeristische potentieel van Beieren en München. “Mensen willen iets nieuws ontdekken”. Rodez ligt in het zuiden van Frankrijk en dat land is traditioneel een grote trekpleister voor de Belgen. Er worden geen problemen verwacht met die andere Ryanair-bestemming Carcassonne. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content