Ryanair schrapt nog meer vluchten in oktober

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vermindert haar vliegschema voor oktober met nog eens 20 procent, zo heeft ze vrijdag aangekondigd.

Midden augustus had Ryanair al een vermindering van de capaciteit met 20 procent aangekondigd. De nieuwe daling komt daar bovenop. Ryanair zal bijgevolg in oktober maar 40 procent van de vluchten aanbieden in vergelijking met oktober vorig jaar. Tot nu toe ging de budgetvlieger, die ook vliegt van en naar Charleroi en Zaventem, uit van de helft.

Volgens Ryanair zijn de capaciteitsverminderingen noodzakelijk omdat de reisbeperkingen in de Europese Unie voortdurend veranderen, waardoor reizigers niet meer op voorhand durven boeken. Over het winterseizoen (dat in de luchtvaart loopt van november tot maart) heeft Ryanair nog geen beslissing genomen. ‘We denken dat het aanbod in de winter op ongeveer de helft zal liggen van de normale capaciteit in de winter, maar we zijn niet zeker of we die zetels zelfs gevuld zullen krijgen’, zei Ryanair-topman Michael O’Leary vorige week in een interview met Belga. Maar vrijdag sloot Ryanair niet uit dat de capaciteit tijdens de winter ook eerder rond de 40 procent zal liggen.

De luchtvaartsector leek in juni en juli het herstel te hebben ingezet na de coronalockdowns tijdens de lente, maar door heropflakkeringen van het virus in vele landen, is de vraag naar vliegreizen sinds midden augustus opnieuw ingestort. Lufthansa-topman Carsten Spohr bijvoorbeeld zei deze week volgens persbureau Bloomberg aan het personeel dat de maatschappij voor oktober maar een tiende van de reserveringen heeft die ze vorig jaar op hetzelfde moment had.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content