Ryanair blijft ook inzetten op Charleroi

© Belga

Ryanair zal de luchthaven van Charleroi niet verlaten, onmogelijk. Dat verklaarde topman Michael O’Leary op een persconferentie in Brussel.

Ryanair zal de luchthaven van Charleroi niet verlaten, onmogelijk. Dat verklaarde topman Michael O’Leary woensdag op een persconferentie in Brussel. “We zullen altijd groter zijn in Charleroi dan in Zaventem”, klonk het zelfs.

Volgens hem blijft het immers nodig om wat druk te zetten op Zaventem. “Nu is er gezonde concurrentie.” De komst van Ryanair op Zaventem, vanaf 27 februari met een tiental bestemmingen, zorgde vorige maand voor ongerustheid in het Waals gewest.

Vrees voor jobverlies

Er werd gevreesd voor minder passagiers en jobverlies op Brussels South Charleroi Airport. O’Leary bleef woensdag op de vlakte. Hij sloot niet uit dat er dit jaar een daling van de trafiek zal zijn in Charleroi, “maar die zou beperkt zijn”. Globaal mikt hij op minstens 6,5 miljoen passagiers in België, waarvan 1,5 miljoen op Zaventem. “Daarmee worden we de grootste van België, groter dan Brussels Airlines”, die hij omschreef als “een Duitse luchtvaartmaatschappij”.

Ticketverkoop en prijzen

Ryanair wil het aantal routes in het najaar nog uitbreiden, zowel op Zaventem als op Charleroi. De ticketverkoop voor de nieuwe vluchten loopt volgens de topman goed. Voor maart is ongeveer 25 procent van de tickets verkocht. O’Leary mikt op een bezettingsgraad van 80 procent in de eerste maand. De prijzen in Zaventem liggen wel hoger dan die in Charleroi, gaf O’Leary toe, maar dat is te wijten aan de kostenstructuur van Brussels Airport.

De Ier had woensdagochtend een ontmoeting met de luchthavenuitbater en was na afloop opvallend positief. “We krijgen goede en professionele steun, ze zijn zeer behulpzaam.” (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content