Ze waarschuwen wel voor drukker verkeer in ons land met files naar de kust en de Ardennen. De vroegere avondspits legt VAB uit met het vertrek van inwoners van Zuid-Nederland, die na hun vertrek onmiddellijk ons land binnenrijden. Touring verwacht druk verkeer in Europa met kleinere files richting zuiden. Zondag verwacht de mobiliteitsorganisatie geen problemen.

Wel waarschuwt de mobiliteitsorganisatie voor drukte op de Brusselse ring en de omgeving van Antwerpen. In Frankrijk waarschuwt Touring voor druk verkeer met kleinere files rond Parijs en in het zuidoosten van Frankrijk (Rhonevallei). Elders in het land en op zondag worden geen problemen verwacht. Aan de Zwitserse Gotthardtunnel moet het verkeer vermoedelijk aanschuiven.

VAB schat dat de wachttijden kunnen oplopen tot twee à vier uur. In Duitsland is het dan vooral druk rond Frankfurt en naar het zuiden. Touring verwacht druk maar vlot verkeer in Oostenrijk, Italië en Spanje. VAB en Touring merken op dat in het weekend van vrijdag 6 tot zondag 8 juli de drukte in Europa pas echt op gang komt. De weekends van 28 juli en 4 augustus zorgen dan voor heel druk verkeer en urenlange files. Ten slotte raadt VAB nog aan om vrijdag na 9.00 uur 's ochtends te vertrekken, op zaterdag na 11.00 uur of de ganse zondag. (Belga/RDM)

Ze waarschuwen wel voor drukker verkeer in ons land met files naar de kust en de Ardennen. De vroegere avondspits legt VAB uit met het vertrek van inwoners van Zuid-Nederland, die na hun vertrek onmiddellijk ons land binnenrijden. Touring verwacht druk verkeer in Europa met kleinere files richting zuiden. Zondag verwacht de mobiliteitsorganisatie geen problemen. Wel waarschuwt de mobiliteitsorganisatie voor drukte op de Brusselse ring en de omgeving van Antwerpen. In Frankrijk waarschuwt Touring voor druk verkeer met kleinere files rond Parijs en in het zuidoosten van Frankrijk (Rhonevallei). Elders in het land en op zondag worden geen problemen verwacht. Aan de Zwitserse Gotthardtunnel moet het verkeer vermoedelijk aanschuiven. VAB schat dat de wachttijden kunnen oplopen tot twee à vier uur. In Duitsland is het dan vooral druk rond Frankfurt en naar het zuiden. Touring verwacht druk maar vlot verkeer in Oostenrijk, Italië en Spanje. VAB en Touring merken op dat in het weekend van vrijdag 6 tot zondag 8 juli de drukte in Europa pas echt op gang komt. De weekends van 28 juli en 4 augustus zorgen dan voor heel druk verkeer en urenlange files. Ten slotte raadt VAB nog aan om vrijdag na 9.00 uur 's ochtends te vertrekken, op zaterdag na 11.00 uur of de ganse zondag. (Belga/RDM)