Rusland gaat ruimtehotel bouwen

© Epa

Een comfortabel hotel voor ruimtetoeristen dat begin 2016 opent. Dat ambitieuze plan heeft het Russische bedrijf Orbital Technologies aangekondigd.

“De eerste module van het ruimtehotel kan misschien in 2012-2013 klaar zijn. De uitzetting in de ruimte is voor eind 2015 of begin 2016”, verklaarde directeur Sergueï Kostenko.

Die eerste module zal een volume van 20 kubieke meter hebben, voorzien zijn van vier cabines en tot zeven personen kunnen huisvesten. Russische Soyoes-raketten zullen de toeristen naar het hotel brengen, dat de naam Commercieel Ruimtevaartstation (CSS) zal dragen. De voeding zal via Progress cargovessels aangevoerd worden.

“Het interieur van het CSS zal in niets gelijken op dat van het ISS: het hotel moet comfortabel zijn. De bezoeker zal er de Aarde kunnen observeren door grote patrijspoorten”, aldus Kostenko nog.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met de Russische ruimtevaartconstructeur Energia en zal gefinancierd worden door Russische en Amerikaanse investeerders. Een exacte kostprijs is niet bekend. “Een zaak van honderden miljoenen dollar”, gaf hij mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content