De Russische consumentenrechtenorganisatie dreigt ermee om de verkoop van vakanties naar Turkije op te schorten, nadat heel wat Russen tijdens hun vakantie te kampen hadden met zware bacteriële maaginfecties.

De regering, die spreekt van een 'massavergiftiging' van Russische vakantiegangers in twee resorts, heeft aangekondigd dat ze de situatie op de voet zal volgen. Als er geen beterschap is, dan zal de regering ingrijpen en een reisverbod opleggen aan haar burgers. Indien nodig zullen Russische vakantiegangers ter plaatse geëvacueerd worden. Dat meldt het persbureau Interfax.

De situatie zorgt ook in Moskou voor spanningen, met name tussen volksgezondheidsambtenaar Gennadiy Onishchenko en de Russische vereniging van Tour Operators. De overkoepelende organisatie wordt ervan beschuldigd haar klanten niet op de hoogte te hebben gebracht van de gezondheidsrisico's in Turkije.

Turkije is in Rusland, net als in België, een populaire vakantiebestemming. In 2012 zochten zo'n 3,3 miljoen Russen de Turkse zon op. (DB)

De Russische consumentenrechtenorganisatie dreigt ermee om de verkoop van vakanties naar Turkije op te schorten, nadat heel wat Russen tijdens hun vakantie te kampen hadden met zware bacteriële maaginfecties. De regering, die spreekt van een 'massavergiftiging' van Russische vakantiegangers in twee resorts, heeft aangekondigd dat ze de situatie op de voet zal volgen. Als er geen beterschap is, dan zal de regering ingrijpen en een reisverbod opleggen aan haar burgers. Indien nodig zullen Russische vakantiegangers ter plaatse geëvacueerd worden. Dat meldt het persbureau Interfax.De situatie zorgt ook in Moskou voor spanningen, met name tussen volksgezondheidsambtenaar Gennadiy Onishchenko en de Russische vereniging van Tour Operators. De overkoepelende organisatie wordt ervan beschuldigd haar klanten niet op de hoogte te hebben gebracht van de gezondheidsrisico's in Turkije.Turkije is in Rusland, net als in België, een populaire vakantiebestemming. In 2012 zochten zo'n 3,3 miljoen Russen de Turkse zon op. (DB)