Ruimtehotel opent in 2012

Vanaf 2012 zijn gasten welkom in het allereerste ruimtehotel.

Na de voorstelling van Richard Bransons ruimteproject, Virgin Galactic, waarbij passagiers een suborbitaal rondje maken in de ruimte, zijn er nu baanbrekende plannen voor een ruimtehotel. Het Spaanse bedrijf Galactic Suite heeft laten weten dat de eerste gasten vanaf 2012 welkom zijn in hun ruimtehotel, the Galactic Suite Space Resort.

Ondanks alle kritiek dat het project al gekregen heeft is Galactic Suite zekerder dan ooit over het slagen van dit project. Xavier Claramunt, de CEO van Galactic Suite en voormalig ruimtevaart ingenieur, veegt alle twijfels van tafel en nodigt mensen uit om hun verblijf te boeken.

Dat verblijf zal zo ’n € 3.000.000 kosten. Voor deze prijs krijg je 3 overnachtingen aan boord van het ruimtehotel, een aller-retour naar de ruimte en een voorbereidende training gedurende 8 weken op een exotisch eiland. Gasten zullen de zon 15 keer per dag zien opkomen, en elke 80 minuten om de wereld reizen.

Dit project zal het ruimtetoerisme en de bijhorende industrie, die nu nog in zijn kinderschoenen staat, op de voorgrond plaatsen, zo zegt Claramunt. Volgens hem is het ook eerder een kwestie van tijd, dan van technologie, voor we ruimtereizen als iets alledaags aanvaarden en is het erg normaal om te denken dat onze kinderen over 15 jaar een weekend in de ruimte kunnen doorbrengen.

Anderhalve dag reizen

De reis van de aarde naar het ruimtehotel zal aan een snelheid van 30.000 km per uur ongeveer anderhalve dag duren. Per raket vliegen er 4 passagiers en 2 piloten, in het hotel is er geen vaste bemanning aanwezig. De raket blijft gedurende het verblijf vastgekoppeld aan het ruimtehotel, om het idee van ‘lost in space’ te zijn de kop in te drukken.

Tot nu toe zijn er alvast 43 mensen die hun verblijf in het ruimtehotel hebben geboekt, en meer dan 200 mensen hebben laten weten erg geïnteresseerd te zijn.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content