De attractie is nu weer gesloten. De organisatie verwachtte op voorhand goed 500.000 mensen, schrijft de Corriere della Sera.

De installatie bestaat uit een drijvende, drie kilometer lange en 16 meter brede geel-oranje structuur. Christo en zijn team fabriceerden samen 220.000 zwevende kubussen uit kunststof die bedekt werden met glinsterend geel nylon. Het werk verbindt de plaats Sulzano op het vasteland met het eiland Monte Isola en vanaf daar met het kleinere eiland San Paolo.

Epa
© Epa

Bezoekers moeten "het aanvoelen alsof ze over water stappen, of misschien over de rug van een walvis", zei Christo op de website van het project.

Zaterdag, toen de bezoektijden vanwege het slechte weer ingekort waren, kwamen nog 80.000 mensen het werk bekijken. De dag ervoor waren er meer dan 100.000 mensen naar het meer afgezakt.

Floating Piers is Christo's eerste grote project sinds de dood van zijn vrouw Jeanne-Claude zeven jaar geleden. (Belga)

De attractie is nu weer gesloten. De organisatie verwachtte op voorhand goed 500.000 mensen, schrijft de Corriere della Sera.De installatie bestaat uit een drijvende, drie kilometer lange en 16 meter brede geel-oranje structuur. Christo en zijn team fabriceerden samen 220.000 zwevende kubussen uit kunststof die bedekt werden met glinsterend geel nylon. Het werk verbindt de plaats Sulzano op het vasteland met het eiland Monte Isola en vanaf daar met het kleinere eiland San Paolo. Bezoekers moeten "het aanvoelen alsof ze over water stappen, of misschien over de rug van een walvis", zei Christo op de website van het project. Zaterdag, toen de bezoektijden vanwege het slechte weer ingekort waren, kwamen nog 80.000 mensen het werk bekijken. De dag ervoor waren er meer dan 100.000 mensen naar het meer afgezakt. Floating Piers is Christo's eerste grote project sinds de dood van zijn vrouw Jeanne-Claude zeven jaar geleden. (Belga)