Uit onderzoek van de Wereld Toerisme Organisatie blijkt dat reizigers almaar meer verlangen naar authentieke reiservaringen en contacten met de lokale inwoners.

Hoe kun je authentieker op reis gaan dan een tijdje echt te leven als inwoner van het land?

De toeristische dienst van Fins Lapland gaat dat mogelijk maken door drie Europeanen de unieke kans te bieden van leven te ruilen met een Finse Lap.

De winnaars kunnen dan begin december met eigen ogen het noorderlicht zien en ervaren hoe gastvrij de Samen zijn.

De wedstrijd start in het najaar en is te volgen via www.facebook.com/OnlyInLapland. Op een filmpje kun je nu al zien welke Lappen graag van leven willen ruilen met dat van een andere Europeaan. (MS)

Uit onderzoek van de Wereld Toerisme Organisatie blijkt dat reizigers almaar meer verlangen naar authentieke reiservaringen en contacten met de lokale inwoners. Hoe kun je authentieker op reis gaan dan een tijdje echt te leven als inwoner van het land? De toeristische dienst van Fins Lapland gaat dat mogelijk maken door drie Europeanen de unieke kans te bieden van leven te ruilen met een Finse Lap. De winnaars kunnen dan begin december met eigen ogen het noorderlicht zien en ervaren hoe gastvrij de Samen zijn. De wedstrijd start in het najaar en is te volgen via www.facebook.com/OnlyInLapland. Op een filmpje kun je nu al zien welke Lappen graag van leven willen ruilen met dat van een andere Europeaan. (MS)