Qua romantiek kan de Franse regio Champagne-Ardenne gemakkelijk de concurrentie aangaan met steden als Parijs en Venetië: overnachten in een kasteel, luxe B&B of in een landhuis, overdag een prachtige tuin of historisch dorpje bezoeken en de dag afsluiten met een romantisch diner, uiteraard met een glas champagne.

Hotel La Maison de Rhodes bijvoorbeeld, een 17de-eeuws pand waar ooit tempeliers en nonnen woonden, gelegen in het historische stadje Troyes. Houdt u van de impressionisten, dan kunt u kiezen voor Essoyes, het dorpje waar de schilder Renoir lange tijd woonde. U kunt er zijn studio, huis, tuinen en zijn laatste rustplaats bezoeken en overnachten in het 17e-eeuwse jachthuis La Roseraie.

Gourmands kunnen terecht in Hotel Le Cheval Blanc in Langres. In deze voormalige abdij staat chef-kok Patrick Durdan in de keuken. Voor rustzoekers is B&B Chez Odette, net over de Franse grens, een aanrader.

Helemaal romantisch is het omwalde, 12de-eeuwse Château de Landreville in Bayonville. Speciaal voor Valentijnsdag kan men hier een luxearrangement boeken waarbij een overnachting, ontbijt, fruit, chocolade, een fles champagne en een diner bij kaarslicht inbegrepen is.

Meer adressen vindt u op de website van de Champagne-Ardenne.

Qua romantiek kan de Franse regio Champagne-Ardenne gemakkelijk de concurrentie aangaan met steden als Parijs en Venetië: overnachten in een kasteel, luxe B&B of in een landhuis, overdag een prachtige tuin of historisch dorpje bezoeken en de dag afsluiten met een romantisch diner, uiteraard met een glas champagne. Hotel La Maison de Rhodes bijvoorbeeld, een 17de-eeuws pand waar ooit tempeliers en nonnen woonden, gelegen in het historische stadje Troyes. Houdt u van de impressionisten, dan kunt u kiezen voor Essoyes, het dorpje waar de schilder Renoir lange tijd woonde. U kunt er zijn studio, huis, tuinen en zijn laatste rustplaats bezoeken en overnachten in het 17e-eeuwse jachthuis La Roseraie. Gourmands kunnen terecht in Hotel Le Cheval Blanc in Langres. In deze voormalige abdij staat chef-kok Patrick Durdan in de keuken. Voor rustzoekers is B&B Chez Odette, net over de Franse grens, een aanrader. Helemaal romantisch is het omwalde, 12de-eeuwse Château de Landreville in Bayonville. Speciaal voor Valentijnsdag kan men hier een luxearrangement boeken waarbij een overnachting, ontbijt, fruit, chocolade, een fles champagne en een diner bij kaarslicht inbegrepen is. Meer adressen vindt u op de website van de Champagne-Ardenne.