Rode telefooncellen in Londen worden groen

© AFP

De wereldberoemde rode telefooncellen in Londen worden binnenkort letterlijk en figuurlijk groen.

Meerdere van de beroemde rode telefooncellen in Londen gaan een nieuwe, meer ecologische invulling krijgen. De cabines zullen op zonne-energie werken en de Londenaars krijgen er de mogelijkheid om hun mobiele telefoon op te laden. De cabines worden ook groen geschilderd, om het ecologische karakter ervan extra in de verf te

zetten.

De eerste “Solarbox” is al in gebruik genomen aan Tottenham Court Road, een drukke weg in het centrum van de Britse hoofdstad.

De traditionele rode telefooncel, een van de iconische beelden van Londen, heeft met de lancering van die solarbox een compleet nieuw concept gekregen. De cabine is in het groen geverfd en is voorzien van een zonnepaneel. Binnenin is er geen telefoon te zien. Er zijn wel vier stopcontacten, waardoor mensen hun mobiele telefoon of tablet gratis kunnen opladen.

Londen wordt groen

“De energie wordt opgeslagen in een batterij. Dus je kan je telefoon ook ’s nachts opladen”, zegt Harold Craston, medebedenker van de Solarbox. “We willen aantonen dat de openbare ruimte op een positieve manier kan worden gebruikt, en dat Londen probeert om groener te worden”, luidt het nog.

“Het idee was om daarvoor gebruik te maken van iets dat niet meer gebruikt wordt”, zo verwijst hij naar de rode telefooncellen, die sinds de opkomst van de gsm hun belangrijkste functie verloren hebben. “Mensen gebruiken die cabines nu als toilet wanneer ze te veel gedronken hebben”, aldus Craston.

Een tweede Solarbox wordt in januari in gebruik genomen. Daarna zullen nog verschillende andere groene telefooncellen volgen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content