Rock and Roll Hall of Fame opent filiaal in New York

De beroemde ‘Rock and Roll Hall of Fame’ in Cleveland opent in november een nieuwe afdeling in New York.

Muziekliefhebbers kunnen er zich vergapen aan een piano van John Lennon, een motorvest van Elvis Presley en de allereerste auto van Bruce Springsteen, een knalgele Chevrolet Bel Air cabrio uit 1957.

“Dit is de stad waar Ed Sullivan de Beatles heeft ontmoet en die Lou Reed inspireerde tot ‘A Walk on the Wild Side'”, sprak burgemeester Michael Bloomberg bij de voorstelling van het project. Zanger Billy Joel viel hem bij: “New York heeft me de muziek en de woorden ingefluisterd”, zei Joel, die opgroeide op Long Island.

Stukken uit Cleveland

Het geplande museum aan de New Yorkse Mercer Street is het eerste filiaal van de Rock and Roll Hall of Fame buiten Cleveland. Naast een permanente collectie, met onder meer gitaren van Johnny Ramone en Eric Clapton, zullen regelmatig stukken uit Cleveland worden uitgestald.

De Hall of Fame werd in 1983 opgericht door een aantal executives uit de muziekindustrie. Sinds 1986 vinden de meeste inhuldigingen plaats in het New Yorkse Waldorf-Astoria hotel, maar tot een echte vestiging in de Big Apple kwam het nooit.

Het museum ontvangt elk jaar een half miljoen bezoekers. Voorzitter Terry Stewart gaf ootmoedig toe dat het filiaal in New York vooral bedoeld is om nog meer toeristen naar Cleveland te lokken.

Meer info

Rock and Roll Hall of Fame

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content