Dat hebben de Franse autoriteiten bekendgemaakt. Oorzaak zijn problemen met de levering van de testers in sommige regio's. Normaal gezien zou de maatregelen vanaf 1 november dit jaar ingaan.

Sinds 1 juli 2012 is de aanwezigheid van een alcoholtester verplicht voor alle bestuurders in Frankrijk, ook voor toeristen. Wie tijdens de overgangsperiode, tussen 1 juli 2012 en 1 maart 2013, zonder tester rijdt, zal een waarschuwing krijgen. Nadien is een boete van 11 euro voorzien.

Alcohol aan het stuur is sinds 2006 in Frankrijk doodsoorzaak nummer één. Bestuurders met een alcoholpromillage van meer dan 0,5 (bij mannen komt dat ongeveer overeen met twee glazen drank, bij vrouwen ongeveer een glas) zijn strafbaar in Frankrijk. (Belga/MS)

Dat hebben de Franse autoriteiten bekendgemaakt. Oorzaak zijn problemen met de levering van de testers in sommige regio's. Normaal gezien zou de maatregelen vanaf 1 november dit jaar ingaan. Sinds 1 juli 2012 is de aanwezigheid van een alcoholtester verplicht voor alle bestuurders in Frankrijk, ook voor toeristen. Wie tijdens de overgangsperiode, tussen 1 juli 2012 en 1 maart 2013, zonder tester rijdt, zal een waarschuwing krijgen. Nadien is een boete van 11 euro voorzien. Alcohol aan het stuur is sinds 2006 in Frankrijk doodsoorzaak nummer één. Bestuurders met een alcoholpromillage van meer dan 0,5 (bij mannen komt dat ongeveer overeen met twee glazen drank, bij vrouwen ongeveer een glas) zijn strafbaar in Frankrijk. (Belga/MS)