Reuzen beginnen aan spektakeltocht door Antwerpen

© Valery Joncheray

In Antwerpen zijn vrijdagochtend de twee reuzenfiguren van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe ‘ontwaakt’ om aan hun driedaagse tocht door de binnenstad te beginnen.

De twee marionetten, Oma en Kleine Reus, vertrokken respectievelijk vanop het Theaterplein en het Astridplein (bij het station Antwerpen-Centraal) en zullen elkaar allicht in de loop van de dag tegemoet stappen.

Het is nog maar de vierde keer dat de reuzen van Royal de Luxe de Scheldestad aandoen. Eerder gebeurde dat in 1998, 2006 en 2010, telkens met andere personages. Het spektakel kadert in het openingsweekend van de Zomer van Antwerpen, een stadsfestival dat de hele zomerperiode met tal van theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten uitpakt.

Reuzen beginnen aan spektakeltocht door Antwerpen
© Serge Koutchinsky

De reuzen worden door tientallen poppenspelers bediend en kunnen op die manier een heleboel lichaamsdelen afzonderlijk bewegen, tot de ogen toe. Dat maakt de figuren bijzonder levensecht. De show bracht tijdens de vorige edities dan ook telkens een ware volkstoeloop teweeg. Ook ditmaal worden, afhankelijk van de weersomstandigheden, tien- tot honderdduizenden kijklustigen verwacht.

Over het parcours dat Oma en Kleine Reus de komende dagen volgen, is zoals gebruikelijk nog maar weinig informatie bekendgemaakt. Vrijdagmiddag worden ze alvast aan het Stadspark aan de Leien verwacht, overnachten zouden ze aan de Gedempte Zuiderdokken doen. Wie een kijkje wil komen nemen, raadpleegt best eerst de website www.dereuzen.be of sociale media. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content