Retourtje Villanueva de Algaidas

© GF

Waar?

Villanueva de Algaidas in Andalusië.

Waarom?

Los Patios de Córdoba van 2 tot en met 15 mei.

Wat valt er te beleven?

De inwoners van Córdoba maken hun patio’s nog mooier dan ze al zijn met potten fleurige bloemen en heerlijk geurende jasmijnstruiken tegen de witte muren. Vervolgens stellen ze hun patio’s open voor het publiek. Aan het einde van het festival worden prijzen in verschillende categorieën uitgereikt. Op straat wordt er feestgevierd met flamencoshows, tapas en lokale wijnen.

B&B

Valle de Oro wordt gerund door het Belgische koppel Joost van Ginneken en Tatienne Smet. Ze hebben een passie voor koken, weten wat goed leven is en delen dat graag met hun gasten. De B&B ligt centraal in de Andalusische vallei : Córdoba, Granada en Málaga liggen op ongeveer een uur rijden, Sevilla op twee uur.

De B&B ligt rustig in een groene omgeving, tussen de olijfbomen en omgeven door natuurschoon, een ideale plaats om te wandelen, fietsen, klimmen, raften en zeilen. Joost en Tatienne wilden hun B&B zo ecovriendelijk mogelijk maken. Zo produceren ze hun eigen Valle de Oro Virgen Extra Olijfolie op een ecologische manier, koken ze met ingrediënten uit de eigen biologische moestuin en reinigen ze het zwembad zonder chemicaliën te gebruiken.

Casa Valle de Oro draagt het label ‘Casa Rural Superior’ en u mag dan ook de nodige luxe verwachten. Zo zijn er een zwembad en een jacuzzi, een heerlijke tuin met overal zitplekken, een bibliotheek en een gezellige gemeenschappelijke ruimte. Ook culinair komt u aan uw trekken want Tatienne en Joost schotelen u ’s ochtends een uitgebreid ontbijt voor en serveren op enkele weekavonden gevarieerde driegangenmenu’s. Joost is bovendien een meester in het shaken van cocktails op basis van gin en rum.

Qua accommodatie heeft u de keuze uit twee kamers – de ene met een Afrikaanse, de andere met een Indische inrichting -, een kleine casita met aparte slaapkamer, keuken en privéterras en een luxe yurt met privébadkamer met toilet en een privéterras en hangmat.

Voor de kamers betaalt u vanaf 85 euro inclusief ontbijt, voor de casita vanaf 90 euro zonder ontbijt en voor de yurt vanaf 100 euro inclusief ontbijt.

Casa Valle de Oro, Zamarra 9, Carretera MA-6100 (of MA-215), 29310 Villanueva de Algaidas, Malaga, tel. : +34 638 84 05 35, e-mail : info@casavalledeoro.com

Tips

Vorig jaar werd de Camino del Rey of het Koningspad opnieuw opengesteld. Dit drie kilometer lange wandel-pad loopt op honderd meter hoogte boven de Los Gaitanes-kloof vlak bij het stadje El Chorro. Het stond bekend als het gevaarlijkste pad in Spanje en was sinds 1992 gesloten voor het publiek, wat enkele waag-halzen er niet van weerhield om toch over het pad te klimmen (met vijf doden tot gevolg). Ondertussen werd het pad verstevigd en voor-zien van relingen en kan iedereen weer op een veilige manier van de schit-terende route genieten.

Volgens Tatienne en Joost ligt in het witte dorpje Archidona – met het hoog-gelegen klooster Ermita de la Virgen de Gracia en het barokke achthoekige plein Plaza Ochavada – het interessantste restaurant in de streek : Restaurante Arxiduna dat uitgehouwen werd in de rotsen en heerlijke fusiongerechten serveert.

Lezerstips

Bodega El Pimpi in Málaga. De sfeer van het pand is sinds de achttiende eeuw ongewijzigd gebleven. Veel beroemdheden kwamen hier al. Heerlijk eten, het echte Andalusië. Een must do ! (Inge Massie uit Tongeren)

Als het enigszins kan, probeer dan het stadje Carmona te bezoeken en meer bepaald het oude historische gedeelte. Romeinse, Mozarabische en middeleeuwse invloeden overdonderen elke bezoeker. Je gaat het stadje binnen via een Moorse poort en verlaat het langs een Romeinse poort terwijl je voor je de oude, kaars-rechte heerweg naar Cordoba ziet. Je kunt er ook een prachtig klooster bezoeken. (Johan Van den Bulcke uit Sleidinge) (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content