Retourtje Rotterdam

© Nhow

Waar?

Rotterdam

Waarom?

Wereldhavendagen van 2 t.e.m. 4 september

Wat valt er te beleven?

Bezoekers kunnen een blik werpen achter de schermen van een van de grootste en modernste havens ter wereld. Ze mogen aan boord van schepen, havenbedrijven stellen hun deuren open, er zijn presentaties van havenmateriaal zoals kranen, er is een show van boten op de Maas, en aan het einde van het weekend een groot vuurwerk boven de haven.

Hotel

Hotel Nhow is gevestigd in het grootste gebouw in Europa: De Rotterdam, vlak bij de Eramusbrug. Het werd ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas. Hij tekende ook voor het interieur, dat wordt gekenmerkt door beton, metaal, goudkleurige accenten en videoprojecties op de muren. Ook kunst en architectuur spelen een belangrijke rol. Zo werden kunstenaars gevraagd om hun eigen visie op Rotterdam te geven.

Het hotel is sinds de opening in 2014 uitgegroeid tot een soort ontmoetingsplaats voor stadsbewoners en hotelgasten uit binnen- en buitenland. Dankzij onder andere een telkens wisselend programma met jamsessies, dj-avonden, pop-upsportsessies, filmavonden op het dakterras en nog veel meer evenementen. Ook originele faciliteiten lokken niet-hotelgasten, zoals een zwevende tuin, een stijlshop met hippe lokale designspulletjes, een New York Barbershop, de Espresso Bar en het Bar & Kitchen-restaurant op de zevende verdieping, waar je kunt dineren of lunchen met een schitterend uitzicht.

De kamers zijn strak en modern, sommige met een panoramisch zicht op de Erasmusbrug en de Rotterdamse skyline. Allemaal hebben ze een Nespressomachine, interactieve smart-tv, en een heerlijke Lazy Bastard-relaxstoel. Hotelgasten kunnen verder gebruikmaken van de luxefitnessruimte, yogasessies volgen, een personal trainer boeken, een fiets huren, of een op maat gemaakte CityTour in een van de auto’s van het hotel boeken.

Voor een overnachting in een van de 650 hotelkamers betaalt u vanaf 120 euro, of 150 euro inclusief ontbijt, per kamer.

Nhow, Wilhelminakade 137, 3072 AP Rotterdam, +31 (0)10 206 7600

Tips

De nieuwe 7 kilometer lange Street Art Route: de Rewriters-app loodst u langs werken van Rotterdamse kunstenaars die speciaal voor deze route werden gemaakt, maar ook langs bestaande streetart en graffiti. Bij ieder kunstwerk krijgt u via tekst en geluidsfragmenten achtergrondinformatie.

Een andere originele manier om Rotterdam te verkennen is op Kangoo Jumps, een soort schoenen met verende latten onder. U kunt ze kopen of huren bij Jumpwear in de Delistraat in Katendrecht.

Lezerstip

Delfshaven, de vroegere haven van Delft , is ongeschonden uit de bombardementen gekomen. Een middeleeuws gevoel. De houten roltrap onder de Maas door is ook een must. De fiets is het beste vervoermiddel om Rotter-dam te verkennen. Of een ritje met de watertaxi, van de oude haven naar de Kop van Zuid, met Hotel New York of het Nederlands Fotomuseum. In Rotterdam heb je geweldige Surinaamse eettentjes. Zoals snackbar Warung Mini in de Witte de Withstraat waar ook meteen de leukste cafeetjes zitten. (Sander de Wilde, Brussel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content