Retourtje Ljubljana

© GF

Waar? Ljubljana, de Sloveense hoofdstad.

Waarom?Druga Godba van 26 tot 28 mei. Dit betekent letterlijk ‘Andere Muziek’ en het is dan ook een muziekfestival met alternative rock, adventurous new jazz, Afrikaanse muziek en herontdekte Sloveense folkmuziek. Het bestaat sinds 1984 en behoort ondertussen tot de beste alternatieve festivals.

Hotel?

Van der Urbani Resort, dit moderne designhotel ligt verscholen achter de historische gevels van vier huizen. Een betere locatie vindt u in Ljubljana niet: aan de voet van de kasteelheuvel, aan de oever van de Ljubljanica en midden in het autovrije stadshart. Een van de pronkstukken van het hotel is het houten dakterras met zwembad en een wondermooi uitzicht over het oude centrum. Een fijne manier om te ontspannen na een dag in de stad.

Het hele hotel is bedoeld om tot rust te komen: zachte materialen, dikke tapijten, neutrale kleuren, comfortabele bedden en een luxe badkamer. Ook worden er zenmassages, yogasessies en diverse schoonheidsbehandelingen geboden. Houd ook de website in de gaten voor telkens wisselende arrangementen.

Voor een kamer betaalt u vanaf 109 euro, inclusief welkomstdrankje en uitgebreid ontbijt met verse specialiteiten uit heel Slovenië: kaas, huisgemaakte jam en yoghurt, verschillende omeletten, polenta, vers fruit en honing uit Brkini.

Van der Urbani Resort, Kroja¨ka ulica 6-8, si-1000 Ljubljana, tel.:+ 386 1 200 9000

Het hotel ligt in een autovrij gebied, maar het hotel kan u helpen met het afleveren van de bagage.

Tips

Ljubljana mag zich dit jaar de Europese Groene Hoofdstad noemen. De stad dankt deze titel onder andere aan het BicikelJ-systeem waarbij u vrijwel gratis fietsen kan gebruiken. Voordat u op de fiets kunt springen, moet u zich op de website www.bicikelj.si registeren. Daarvoor betaalt u 1 euro voor een week of 3 euro voor een jaar.

Ook handig is de Ljubljana Card waarmee u gratis de bus kan gebruiken, 15 attracties kan bezoeken, deel kan nemen aan een citytour en internet kan gebruiken. Voor een kaart van 24 uur betaalt u 20 euro, voor 48 uur 27 euro en voor 72 uur 31,50 euro.

Een leuke en goedkope plaats om in Ljubljana te overnachten is Celica Hostel, een voormalige gevangenis omgebouwd tot een artistieke jeugdherberg met onder andere een restaurant, klein museum en een meditatieruimte. Ook als u er niet overnacht kunt er allerlei muzikale en andere culturele evenementen bezoeken. (MS)

Lezerstips

Je kan dagelijks om 11u deelnemen aan een gratis gidsbeurt doorheen Ljubljana. De gids neemt je mee naar plaatsen in de stad die je anders zeker zou missen. Een aanrader! (Kurt De Schuytener uit Kortijk)

Soba 102 is niet alleen een place to be waar ze excellente cocktails serveren, je kunt er ook tot in de late uurtjes terecht om er heerlijk te eten. Niet dadelijk de plek waar je komt om romantisch in het oor van je partner te fluisteren daarvoor is de plek te rumoerig, maar wel om kennis te maken met trendy Ljubljana. (Joris Yves uit Antwerpen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content