Retourtje Brighton

© Artist Residence

Waar?

Brighton in Groot-Brittannië

Waarom?

Artist’s Open House gedurende drie weekends van 26 november tot en met 11 december.

Wat valt er te beleven?

Lokale kunstenaars stellen hun huizen, studio’s, ateliers of werkplaatsen open voor het publiek. Ze tonen hun schilderijen, keramiek, textiel, juwelen, beelden of foto’s. U kunt de kunst bekijken, kopen, thee met iets lekkers erbij drinken en een gesprekje voeren met de artiest. Alle huizen zijn gratis te bezoeken.

Hotel?

Het in twee regency-herenhuizen gevestigde Artist Residence Hotel ligt in het centrum vlak bij het strand, waardoor je vanuit de meeste kamers uitkijkt over de zee. Het boetiekhotel telt 23 kamers, allemaal origineel aangekleed. Allerlei soorten meubels, stijlen en kunstwerken worden op een leuke manier met elkaar gecombineerd. Vrolijke muurschilderingen, chesterfieldbanken, oude transistorradio’s, houten Pepsikistjes, kleurrijke fauteuils, een schilderij van Goofy, grappige lampen… alles kan in dit hotel. Kamers bestaan in verschillende maten : van Tiny, voor één of twee personen, tot The Big One for Six, met een aparte slaapkamer met tweepersoonsbed en twee in de muur ingebouwde, knusse stapelbedden.

Ook al is het geen groot hotel, toch heb je er twee restaurants, een cocktailbar en een pingpongkamer. Restaurant The Set heeft een open keuken, zodat de gasten kunnen zien hoe de twee chefs verrassende en naargelang het seizoen wisselende gerechten klaarmaken. In The Set Cafe kun je terecht voor kleine gerechten uit dezelfde keuken, voor de lunch of voor een groot aantal verschillende biersoorten. Originele cocktails worden geserveerd in The Cocktail Shack met zicht op zee. Ook ontbijten, in de prijs inbegrepen, doe je met zeepanorama. Voor een Tiny-kamer betaalt u vanaf 95 pond (110 euro). Houd de website in de gaten voor speciale aanbiedingen of arrangementen. (MS)

Artist Residence Hotel, 33 Regency Square, Brighton, East Sussex, BN1 2GG, +44(0)1273 324 302, brighton@artistresidence.co.uk

Tips

Open Market: overdekte markt, geopend in 1880 en in 2014 opgeknapt, waar je terechtkunt voor biologische etenswaren en lokaal gemaakte kleding, juwelen, snuisterijen, speelgoed…

Bill’s Restaurant: een combinatie van een organische kruidenierszaak en restaurant in loftstijl, met hoge plafonds en open houten wandkasten gevuld met potjes en flesjes.

Mesmerist: bar in jarendertigstijl, de tijd van de prohibitie en wilde feesten. Er wordt uitsluitend retromuziek uit de jaren 30, 40 en 50 gespeeld.

Lezerstip

“Ik raad aan om te gaan shoppen in The Lanes. Leuke winkeltjes, kleine eettentjes, terrasjes. Hier vind je de leukste dingen. Als je iets van de cultuur wilt proeven, zou ik zeker een rondleiding doen door The Royal Pavilion. Je kunt het ook met de audiotour doen, maar ik zou een gids nemen. Die vertelt alle mooie verhalen achter dit gekke en imposante paleis.” (Marieke van Dijl uit Amsterdam)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content