De Sint-Nicolaaskapel in de benedenkerk kwam als laatste aan de beurt. Zij zal op 6 december officieel geopend worden door de Italiaanse minister van Cultuur Lorenzo Ornaghi, meldden Italiaanse media.

De restauratie van deze kapel heeft twee jaar in beslag genomen. Onderzoekers hebben inmiddels achterhaald dat de fresco's in deze kapel - onder meer die van Sint-Franciscus en Sint-Jan de Doper- wel degelijk het werk zijn van Giotto (1267-1337).

Deze fresco's behoren tot zijn jeugdwerken en zijn van groot belang om de chronologie van zijn werk en zijn atelier te reconstrueren.

De Sint-Franciscusbasiliek staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. De basiliek bestaat uit drie delen.

De basis vormt de crypte met daarin het graf van de H. Franciscus van Assisi. Hierop zijn twee kerken gebouwd: de benedenkerk en de bovenkerk. (Belga/MS)

De Sint-Nicolaaskapel in de benedenkerk kwam als laatste aan de beurt. Zij zal op 6 december officieel geopend worden door de Italiaanse minister van Cultuur Lorenzo Ornaghi, meldden Italiaanse media. De restauratie van deze kapel heeft twee jaar in beslag genomen. Onderzoekers hebben inmiddels achterhaald dat de fresco's in deze kapel - onder meer die van Sint-Franciscus en Sint-Jan de Doper- wel degelijk het werk zijn van Giotto (1267-1337). Deze fresco's behoren tot zijn jeugdwerken en zijn van groot belang om de chronologie van zijn werk en zijn atelier te reconstrueren. De Sint-Franciscusbasiliek staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. De basiliek bestaat uit drie delen. De basis vormt de crypte met daarin het graf van de H. Franciscus van Assisi. Hierop zijn twee kerken gebouwd: de benedenkerk en de bovenkerk. (Belga/MS)