Restaurants in Brooklyn

© Aude

Brooklyn heeft een bijzonder groot aanbod van restaurants, in alle prijsklassen. Het stadsdeel heeft zich de laatste jaren ook op de kaart gezet als voortrekker van de New Yorkse slowfoodbeweging.

Een goed voorbeeld is Vinegar Hill House, een rustiek restaurant gelegen in het charmante, wat afgelegen wijkje Vinegar Hill.

Adres: 72 Hudson Avenue, Brooklyn.

Een andere favoriet is Roberta’s Pizzeria, een uit gerecycleerd materiaal opgetrokken eethuis dat eigen gekweekte groenten uit de aanpalende tuin en serres serveert. Het restaurant is gelegen in Bushwick, een oude industriële en arbeiderswijk die de laatste jaren steeds meer jong volk aantrekt vanwege haar iets goedkopere huren.

Adres: 261 Moore St.

Twee favorieten in Dumbo, het wijkje gelegen tussen de Brooklyn- en Manhattan-brug: Almondine, 85 Water Street (broodjes, soepen, gebak in Franse stijl) en Jacques Torres, 66 Water Street (zelfgemaakte chocolade, pralines, koekjes, koffie en chocolademelk).

Twee klassiekers in de aanpalende Fulton Ferry Landingwijk: Grimaldi’s, ouderwetse immer drukke pizzeria, 19 Old Fulton (onder de Brooklyn Bridge) en Brooklyn Ice Cream Factory, 1 Water St.

Twee van mijn culinaire favorieten in Red Hook: Red Hook Lobster Pound, 284 Van Brunt Street (broodjes en soep met verse kreeft van Maine) en Steve’s Authentic Key Lime Pies, 204 Van Dyke Street, Pier 41, Brooklyn 11231 (voor wie wil proeven van een authentiek Amerikaans dessert gemaakt met het sap van Florida Keylimoenen).

Ikea biedt op zaterdag en zondag tussen 11 en 20 uur een gratis ferry aan tussen Pier 11 (bij Wall Street) en Red Hook in Brooklyn.

Jacqueline Goossens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content