René Magritte en het Atomium: twee Belgische iconen in één tentoonstelling

© C.H./ADAGP Paris, 2017 0350_CR-DK

Vijftig jaar na het overlijden van René Magritte brengt het Atomium een unieke hommage aan een van ’s werelds grootste surrealistische kunstenaars.

Vanaf 21 september 2017 nodigt het Atomium jong en oud uit om op een verrassende en totaal andere manier kennis te maken met René Magritte. Enkele van zijn meest spraakmakende werken worden tot leven gebracht. De schilderijen, tot decors verwerkten in detail ontrafeld, dompelen de bezoeker onder in het surrealistische universum van René Magritte.

Treed binnen in de wonderbaarlijke wereld van Belgiës grootste kunstenaar. Sta tussen zijn bolhoedmannetjes, wolken en vogels. Maak kennis met de verborgen boodschap achter zijn schilderijen, ontdek buitengewone decors en geniet van de meesterwerken.

De kunstwerken ‘De Geliefden’ (1928), ‘De Geheime Dubbelganger’ (1929) en ‘De Mensenzoon’ (1964) komen naar voren in aparte decorstukken en tonen details waar anders niet zomaar op gelet zou worden, en dat om interactie aan te sporen en de verborgen boodschap achter het schilderij te ontdekken.

Voor de jongsten van 6 tot 12 organiseert het Atomium ook surrealistische workshops en vakantiekampen. De tentoonstelling, die in het teken staat van het Magrittejaar 50 jaar na het overlijden van de wereldberoemde Belgische kunstenaar, zal bijna een volledig jaar lopen om iedereen en zeker de buitenlandse toeristen de kans te geven de wereld van Magritte te ontdekken.

Lees ook: René Magritte krijgt zijn eigen surrealistische bier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content