Remote Places to Stay

“Verlatenheid geeft ons het grootste geschenk dat er bestaat: het herinnert ons aan datgene waar we diep in ons hart om geven en toont ons hoe en waar we dat kunnen vinden”, schrijft auteur Pico Iyer in zijn voorwoord bij het boek Remote places to stay.

“Verlatenheid geeft ons het grootste geschenk dat er bestaat: het herinnert ons aan datgene waar we diep in ons hart om geven en toont ons hoe en waar we dat kunnen vinden”, schrijft auteur Pico Iyer in zijn voorwoord bij het boek Remote places to stay van de hand van reisjournaliste Debby Pappyn en fotograaf David De Vleeschauwer.

Zij struinden de hele wereld af op zoek naar afgelegen adresjes waar reizigers die behoefte hebben aan stilte en ruimte een onvergetelijke reis kunnen beleven. Van een oud klooster in de Italiaanse regio Apulië tot een tentenkamp in de Marokkaanse Sahara en van een strandhotel in IJsland tot een minimalistische inn op het Canadese Fogo Island: alle hoekjes van de wereld komen aan bod.

De adresjes zijn vaak enkel te voet, met de trein, met de boot of met een klein vliegtuigje te bereiken, maar dat maakt ze juist zo charmant. Ieder verblijfsadres wordt uitgebreid beschreven, inclusief achtergrondverhaal, wat u er in de buurt kunt doen en wat u er op het gebied van eten mag verwachten.

De prachtige foto’s – zo’n twintigtal per adres – doen u meteen verlangen naar een vakantie in een van deze weg-van-de-wereldplekjes. Het boek bestaat in een Nederlandstalige en Engelstalige versie. (MS)

Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer: Remote places to stay

Uitgeverij Lannoo

312 p.

39,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content