Rembrandt krijgt zijn nachtwacht terug

Het bekende beeld van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam wordt herenigd met de 22 figuren uit zijn bekendste werk “De Nachtwacht”.

Na de herinrichting van het hoofdstedelijke plein keert de bronzen beeldengroep terug naar de voet van de Hollandse meester.

De Russische beeldhouwer Michail Dronov en zijn Russisch-Nederlandse collega Aleksander Taratynov maakten in 2005 de levensgrote bronzen beelden van de figuren uit het beroemde schilderij.

In het kader van het Rembrandtjaar kwamen de beelden in 2006 naar het Rembrandtplein, waar ze drie jaar bleven staan. In de aanloop naar Amsterdam 2013, het jaar waarin de stad een groot aantal culturele verjaardagen viert, keert de bronzen Nachtwacht terug naar het plein.

Bij de opknapbeurt die het plein de afgelopen jaren onderging, is het beeld van Rembrandt omgedraaid. Ook de beeldengroep krijgt een nieuwe opstelling aan de voet van de meester. De bronzen figuren blijven in ieder geval tot half januari staan.

De beheerstichting Rembrandtplein/Thorbeckeplein hoopt in de tussentijd genoeg geld bijeen te krijgen om de groep daar een permanente plek te geven. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content