Langlaufen bij een schitterende bergtop in de Tiroler Zugspitz Arena

© Tiroler Zugspitz Arena, Roast Media
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:54

De natuur rond de zeven dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena verbaast altijd. Vroeg of laat ervaar je hier een stil geluksgevoel. Misschien wel tijdens een relaxte langlauftocht rond het golfterrein, wanneer je je blik even laat rusten op de machtige toppen van de Zugspitze.

Ritmisch glijden de langlauflatten over de knerpende sneeuw. Je ademhaling is intens maar regelmatig, je benen en armen hebben hun cadans gevonden. Alleen dat al overspoelt je met diepe rust. Maar als je gaat langlaufen op de vlakke zonnige loipe rond het golfterrein van Ehrwald, krijg je daar nog een fantastisch zicht op de toppen van de majestueuze Zugspitze-berg bij. Een portie winters geluk van net geen drie kilometer.

Langlaufparadijs

Deze makkelijke lus of ‘Golfrundloipe’ is de ideale instap voor beginnende of relaxte langlaufers die willen kennismaken met de mooie natuur en panorama’s van de Tiroler Zugspitz Arena. Wie dat wil, kan deze sneeuwzekere loipe rond het golfterrein meteen ook uitbreiden met een extra traject. Of ga voor de ‘Arena-loipe’: een niet zo moeilijke maar wel 40 km lange langlaufpiste langs verschillende dorpen van de regio. Liever eerst je langlauftechniek bijschaven? Vraag naar lessen in een van de vele skischolen.

Laserbiatlon

Ook als je zwaardere of langere langlauftochten wilt maken, zit je goed in deze wintersportregio. De Tiroler Zugspitz Arena heeft een langlaufnetwerk van 131 km loipes, die zich uitstrekken over zeven dorpen: Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See en Namlos. Ervaren langlaufers kunnen zelfs kennismaken met biatlon: de sportieve combinatie van langlauf en doelschieten, in dit geval met een lasergeweer.

Copyright van links naar rechts :
Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda – Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda – Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda – Tiroler Zugspitz Arena, C. Jorda – Tiroler Zugspitz Arena

Zeven skigebieden

Langlaufen is zeker niet de enige manier om in deze streek helemaal in het zalige wintergevoel te duiken. Ook als skiër of snowboarder kun je voluit gaan op de 143 km pistes van de zeven skigebieden die samen de Tiroler Zugspitz Arena vormen. Met gezinsvriendelijke pistes, pittige afdalingen, enkele snowparks en freerideroutes is er elke dag wel iets anders te beleven. Leuk voor skiërs van elk niveau is de Blueline XXL, een van de langste blauwe afdalingen van Oostenrijk.

Bijzondere wandelingen

Geen boodschap aan skiën, langlaufen of snowboarden? In de Tiroler Zugspitz Arena wordt ook winterwandelen serieus genomen. In alle zeven dorpen kun je prachtige wandelingen langs pittoreske plaatsjes en mooie vergezichten maken op goed geprepareerde paden. Een winterwandeling kan hier zelfs een extra dimensie krijgen. Zo kun je samen met een gids de natuur ook eens op sneeuwschoenen verkennen. Heel bijzonder voor dierenliefhebbers of gezinnen met kinderen zijn tochten van anderhalf uur in het gezelschap van enkele lama’s.
En wie van een geheimzinnige, sprookjesachtige sfeer houdt, moet zeker eens meegaan met een fakkelwandeling door de sneeuw.

Nog meer winterpret

Misschien is je vakantiegeluk pas compleet als je alles hebt uitgeprobeerd wat de winter in de Tiroler Zugspitz Arena je kan bieden. De ene dag maak je dan eindelijk een kilometerslange afdaling met een slee of rodel. De volgende dag bouw je samen met de kinderen een indrukwekkende – of knotsgekke – iglo. Verder kun je hier ook een rondje gaan ijsschaatsen en ijsstokschieten. Of schaamteloos voor de romantiek van een arrenslee kiezen. Maar wat je hier ook onderneemt, altijd kijken de machtige toppen van de Zugspitze stil en onverstoorbaar mee.

Tip: De Tiroler Zugspitz Arena ligt in de schaduw van Duitslands hoogste berg: de Zugspitze (2962 m). Vanuit het Tiroolse plaatje Ehrwald kun je de Tiroler Zugspitzbahn naar boven nemen. Vanop het panoramaplatform heb je een fenomenaal zicht op de bekende berg en kijk je uit over honderden andere Alpentoppen.

Meer info op www.austria.info of zugspitzarena.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.