Reizen en rocken

1. Sziget. Obuda. Boedapest, 8-15 augustus Zowat het schoolvoorbeeld van het festivaltoerisme, niet toevallig kunt u Sziget met een party train vanuit Amsterdam bereiken. Een dikke duizend groepen, zestig podia en vierhonderdduizend bezoekers, waarvan de helft buitenlanders, op een eiland in het midden van de Donau: het grootste festival van Europa is een ervaring, om het zacht uit te drukken.

2. Slottsfjell, Tonsberg, Noorwegen, 14-16 juli Slottsfjell vindt plaats in een ruïne van een vikingkasteel op een heuveltop aan een fjörd – nét iets picturaler qua omgeving dan de bomenrij van Werchter. De bands, Grinderman, Crystal Castles, Röyksopp, arriveren niet zelden per speedboot backstage, zelf doet u er twee uur met de auto over vanuit Oslo.

3. Bilbao BBK Live, Bilbao, Spanje, 7-9 juli Voor de middag Guggenheim, na de middag Coldplay, Amy Winehouse of Blondie in het Kobetamendipark. Het gloednieuwe Bilbao BBK live is met zijn 110 euro voor drie dagen zo zacht geprijsd dat het vliegtuigticket er wel bij kan.

4. Wireless, Hyde Park, Londen,1-3 juli Niks mis met Suikerrock of Maanrock, maar dat een stadsfestival ook anders kan, toont Wireless, dat namen als Grace Jones, The Chemical Brothers en Black Eyed Peas naar Hyde Park, hartje Londen, haalt. Het perfecte excuus voor een retourtje Engeland.

5. Open’er Festival, Gdynia, Polen, 30 juni-3 juli Als we één festivalland mogen tippen: met Open’er, maar ook Burn Selector en Coke Live in Krakow, is Polen zich aan het opwerpen tot het mekka van de goedkope festivaltickets. Het allerduurste vierdagenticket heeft u voor 107 euro, in ruil krijgt u Coldplay, The Strokes, The National én zicht op de Baltische Zee.

6. Calvi on the Rocks, Porte de Calvi, Corsica, 1-6 juli Stond Corsica vooral bekend als vakantieoord om zijn ongerepte natuur, dan heeft het er met Calvi on the Rocks een nieuwe troef bij. Bezoek bij daglicht de citadel van Calvi, trek na zonsondergang naar de stranden voor een exquis dansfestijn met Laurent Garnier, Hercules & Love Affair en Nicolas Jaar.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content