Vroeger waren vooral zware expedities voor sportieve doorzetters in trek, maar nu is een ander soort woestijnreis populair: exploratiereizen per jeep onderbroken door wandeltochten met de bedoeling te genieten van de stilte en de telkens veranderende woestijn.

't ZuiDERHuiS biedt in het voorjaar een aantal woestijnreizen aan, telkens onder begeleiding van professionele woestijnkenners. Zo kunt u tijdens de Krokusvakantie deelnemen aan een actieve tocht door de Erg Chegaga in het diepe Zuiden van Marokko of u kunt de Bijbelse Sinaï-woestijn in Egypte gaan verkennen.

Wie naast woestijn ook nog wat cultuur wil opsnuiven kan kiezen uit een van de vele Jordanië-reizen, van jeepsafari's langs Petra en de Wadi Rum tot trektochten door de woestijn.

ZuiDERHuiS organiseert ook reizen naar minder voor de hand liggende woestijngebieden in Noord-Afrika: zo kunt u mee naar de Libische Sahara of de Akakus in Algerije verkennen. Liefhebbers van oneindige duinenvelden komen dan weer aan hun trekken tijdens een jeeptocht door de Grote Zandzee in Egypte.

Alle reizen gebeuren in kleine groepen van maximum een twaalftal deelnemers, maar kunnen ook op individuele basis georganiseerd worden

Vroeger waren vooral zware expedities voor sportieve doorzetters in trek, maar nu is een ander soort woestijnreis populair: exploratiereizen per jeep onderbroken door wandeltochten met de bedoeling te genieten van de stilte en de telkens veranderende woestijn.'t ZuiDERHuiS biedt in het voorjaar een aantal woestijnreizen aan, telkens onder begeleiding van professionele woestijnkenners. Zo kunt u tijdens de Krokusvakantie deelnemen aan een actieve tocht door de Erg Chegaga in het diepe Zuiden van Marokko of u kunt de Bijbelse Sinaï-woestijn in Egypte gaan verkennen. Wie naast woestijn ook nog wat cultuur wil opsnuiven kan kiezen uit een van de vele Jordanië-reizen, van jeepsafari's langs Petra en de Wadi Rum tot trektochten door de woestijn. ZuiDERHuiS organiseert ook reizen naar minder voor de hand liggende woestijngebieden in Noord-Afrika: zo kunt u mee naar de Libische Sahara of de Akakus in Algerije verkennen. Liefhebbers van oneindige duinenvelden komen dan weer aan hun trekken tijdens een jeeptocht door de Grote Zandzee in Egypte. Alle reizen gebeuren in kleine groepen van maximum een twaalftal deelnemers, maar kunnen ook op individuele basis georganiseerd worden