Als alles goed gaat, wordt het programma eind 2014 of begin 2015 uitgezonden op één.

Het eerste zaadje werd geplant toen artsen Toon Van Genechten en Filip Couturier terugkwamen van hun missie die te zien was in de VRT-reeks "Convoi Exceptionnel". Toen de NGO Piloten Zonder Grenzen noodgedwongen afstand moest doen van een van hun vliegtuigen, groeide het idee om het vliegtuig een tweede leven te geven, en zo werd het project "Flying Doctors" geboren.

Samen met medearts Sam Proesmans en piloot Anthony Caere zullen ze vanaf 10 juli met hun Cessna een doorreis maken richting Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo. Op hun rust- en tankplaatsen zullen ze de tijd nemen om lokale projecten te bezoeken.

Op de eindbestemming zal het vliegtuig gebruikt worden als medisch evacuatietoestel voor de rangers in Virunga National Park. Die zijn namelijk vaak het doelwit van illegale houthakkers, stropers en rebellen. Het vliegtuig blijft, in tegenstelling tot de artsen die dan door hun verlofdagen heen zitten, een paar maanden ter plaatse om te helpen waar nodig.

Productiehuis Geronimo, gekend van "Convoi Exceptionnel" en "Missie Mosango", zal alles in beeld brengen en produceren. Het programma krijgt steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking DGD.

Het avontuur van de vier waaghalzen begint op 10 juli op de luchthaven van Wevelgem. (Belga/MS)

Als alles goed gaat, wordt het programma eind 2014 of begin 2015 uitgezonden op één. Het eerste zaadje werd geplant toen artsen Toon Van Genechten en Filip Couturier terugkwamen van hun missie die te zien was in de VRT-reeks "Convoi Exceptionnel". Toen de NGO Piloten Zonder Grenzen noodgedwongen afstand moest doen van een van hun vliegtuigen, groeide het idee om het vliegtuig een tweede leven te geven, en zo werd het project "Flying Doctors" geboren. Samen met medearts Sam Proesmans en piloot Anthony Caere zullen ze vanaf 10 juli met hun Cessna een doorreis maken richting Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo. Op hun rust- en tankplaatsen zullen ze de tijd nemen om lokale projecten te bezoeken. Op de eindbestemming zal het vliegtuig gebruikt worden als medisch evacuatietoestel voor de rangers in Virunga National Park. Die zijn namelijk vaak het doelwit van illegale houthakkers, stropers en rebellen. Het vliegtuig blijft, in tegenstelling tot de artsen die dan door hun verlofdagen heen zitten, een paar maanden ter plaatse om te helpen waar nodig. Productiehuis Geronimo, gekend van "Convoi Exceptionnel" en "Missie Mosango", zal alles in beeld brengen en produceren. Het programma krijgt steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking DGD. Het avontuur van de vier waaghalzen begint op 10 juli op de luchthaven van Wevelgem. (Belga/MS)