In korte biografieën lezen we over James Cook die drie reizen naar de Grote Oceaan maakte en onderweg een middel ontdekte tegen scheurbuik, over de in Congo zoekgeraakte David Livingstone, over de Nederlander Abel Tasman die het bij Nieuw-Zeeland aan de stok kreeg met Maori's en over de avonturen van 67 andere bekende en minder bekende globetrotters.

Alle verhalen worden geïllustreerd door originele aantekeningen uit dagboeken en tekeningen waarvoor de makers van het boek zelf een heuze ontdekkingstocht door bibliotheken, stoffige zolders en kelders moesten ondernemen. Het eindresultaat is een prachtig vormgegeven boek met schitterende verhalen. (MS)

Het logboek van de ontdekkingsreiziger van Huw Lewis & Kari Herbert, met een voorwoord van Redmond O'Hanlon

Uitgeverij: Omniboek, 320 pagina's, 34,99 euro

In korte biografieën lezen we over James Cook die drie reizen naar de Grote Oceaan maakte en onderweg een middel ontdekte tegen scheurbuik, over de in Congo zoekgeraakte David Livingstone, over de Nederlander Abel Tasman die het bij Nieuw-Zeeland aan de stok kreeg met Maori's en over de avonturen van 67 andere bekende en minder bekende globetrotters. Alle verhalen worden geïllustreerd door originele aantekeningen uit dagboeken en tekeningen waarvoor de makers van het boek zelf een heuze ontdekkingstocht door bibliotheken, stoffige zolders en kelders moesten ondernemen. Het eindresultaat is een prachtig vormgegeven boek met schitterende verhalen. (MS)