Dat u daar nochtans geen avonturier hoeft voor te zijn, toont Off the Road (Gestalten, 35 euro): een boek dat niet alleen ingaat op de drijfveren en ervaringen van jonge nomaden die rust en vrijheid verkiezen boven luxe en comfort, maar telkens ook een portret schetst van de camper, jeep, break of motorfiets die ze daarvoor gebruiken.

Een Toyota Land Cruiser of een VW Westfalia Vanagon, een vintage ambulance van Land Rover, tot woonkamer omgebouwde minibussen en bestelwagens of een minicaravan 2.0 als de Hütte Hut: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Spectaculaire landschapsfoto's tonen u ondertussen de Amerikaanse natuurparken en desolate plekken in IJsland, Kazachstan en Mongolië, al blijken ook Frankrijk, Spanje en Oost-Europa populaire roadtrip- bestemmingen te zijn. (Wim Denolf)

Dat u daar nochtans geen avonturier hoeft voor te zijn, toont Off the Road (Gestalten, 35 euro): een boek dat niet alleen ingaat op de drijfveren en ervaringen van jonge nomaden die rust en vrijheid verkiezen boven luxe en comfort, maar telkens ook een portret schetst van de camper, jeep, break of motorfiets die ze daarvoor gebruiken. Een Toyota Land Cruiser of een VW Westfalia Vanagon, een vintage ambulance van Land Rover, tot woonkamer omgebouwde minibussen en bestelwagens of een minicaravan 2.0 als de Hütte Hut: de mogelijkheden zijn eindeloos. Spectaculaire landschapsfoto's tonen u ondertussen de Amerikaanse natuurparken en desolate plekken in IJsland, Kazachstan en Mongolië, al blijken ook Frankrijk, Spanje en Oost-Europa populaire roadtrip- bestemmingen te zijn. (Wim Denolf)