Willy-Paul Carlier, meer dan 50 jaar zaakvoerder van het bekende reisbureau De Blauwe Vogel in Sint-Truiden, heeft de anekdotes die hij doorheen de jaren heeft verzameld, gebundeld in een boek.

In die verhalen komen grote namen voor als Jacques Brel, Jimmy Carter, Mies Bouwman, Abbé Pierre en Federico Bahamontes.

De eerste sporen van de familie Carlier in de toeristische sector, voeren terug naar 1609. Toen startten de voorvader van de huidige generatie een koetsdienst in het Zuid-Franse Marseille. De familie Carlier is daarna altijd in de sector actief gebleven. In België werd een succesverhaal geschreven met het reiskantoor De Blauwe Vogel, dat jaarlijks zo'n 16.000 klanten telt.

Zaakvoerder Willy-Paul Carlier heeft na een carrière van meer dan 50 jaar de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Trudo. Bij die gelegenheid heeft hij tal van anekdotes genoteerd die zijn pad in de sector hebben gekruist.

Mijn wereld door een blauwe bril

De verhalen heeft hij gebundeld in het boek 'Mijn wereld door een blauwe bril', het fysieke herkenningspunt van de levenslustige reisorganisator. Hij vertelt onder meer over avonturen met grote sterren als Jacques Brel, die net voor zijn grote doorbraak in Parijs zijn treinticket naar de lichtstad in Sint-Truiden kwam kopen.

Of over de Amerikaanse president Jimmy Carter, die nadat hij had vastgesteld dat Carlier geen terrorist was, hem uitnodigde om bij hem thuis te komen overnachten. Het boek is te koop bij De Blauwe Vogel. (Belga/MS)

Willy-Paul Carlier, meer dan 50 jaar zaakvoerder van het bekende reisbureau De Blauwe Vogel in Sint-Truiden, heeft de anekdotes die hij doorheen de jaren heeft verzameld, gebundeld in een boek. In die verhalen komen grote namen voor als Jacques Brel, Jimmy Carter, Mies Bouwman, Abbé Pierre en Federico Bahamontes. De eerste sporen van de familie Carlier in de toeristische sector, voeren terug naar 1609. Toen startten de voorvader van de huidige generatie een koetsdienst in het Zuid-Franse Marseille. De familie Carlier is daarna altijd in de sector actief gebleven. In België werd een succesverhaal geschreven met het reiskantoor De Blauwe Vogel, dat jaarlijks zo'n 16.000 klanten telt. Zaakvoerder Willy-Paul Carlier heeft na een carrière van meer dan 50 jaar de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Trudo. Bij die gelegenheid heeft hij tal van anekdotes genoteerd die zijn pad in de sector hebben gekruist. Mijn wereld door een blauwe bril De verhalen heeft hij gebundeld in het boek 'Mijn wereld door een blauwe bril', het fysieke herkenningspunt van de levenslustige reisorganisator. Hij vertelt onder meer over avonturen met grote sterren als Jacques Brel, die net voor zijn grote doorbraak in Parijs zijn treinticket naar de lichtstad in Sint-Truiden kwam kopen. Of over de Amerikaanse president Jimmy Carter, die nadat hij had vastgesteld dat Carlier geen terrorist was, hem uitnodigde om bij hem thuis te komen overnachten. Het boek is te koop bij De Blauwe Vogel. (Belga/MS)